Felhívás!

Dăncila is üzent a kisebbségek napja alkalmából

Dăncila is üzent a kisebbségek napja alkalmából Románia

A kisebbségek napjának megünneplése annak a hozzájárulásnak az elismerése, amit a kisebbségek tettek az ország fejlődéséért – jelentette ki kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“A kisebbségek napja alkalmából jókívánságaimat fejezem ki minden kisebbségi közösségnek, amelyek társadalmi-szociális sokféleségükkel kiteljesítették a nemzeti értékek tárházát. A kisebbségek napjának megünneplése annak a hozzájárulásnak az elismerése, amit a kisebbségek tettek az ország fejlődéséért, hogy ma Románia egy erős ország legyen, amely képes ellátni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Egy multikulturális világban élünk, ahol támogatni kell a kulturális, nyelvi, etnikai és vallási sokszínűséget, óvni kell a kisebbségek identitását, az együttélés alapjának pedig a párbeszédnek, a megértésnek és a toleranciának kell lennie. Mindezek természetes módon gyökereznek a román nép bölcsességében, és bizonyítják, hogy Románia mélységesen tisztában van az Európai Unió mottójával: “Egység a sokféleségben” – írja a kormány közleménye szerint Viorica Dăncilă üzenetében, amelyet a kisebbségek napja alkalmából adott ki.

A kormányfő szerint a történelem során a románok és magyarok harmonikusan éltek egymás mellett, és ez “szavatolja, hogy együtt egy erős, biztonságos és virágzó Romániát építhetünk”.

“A nemzeti kisebbségekhez tartozó román állampolgároknak a legjobbakat és vágyaik teljesülését kívánom” – zárul a kormányfő üzenete.

Klaus Johannis államfő üzenetét ITT olvashatja.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.