Hirdetés
Hirdetés

A lakosság fele 300 lejnél kevesebbet költ karácsonyi ajándékokra

A lakosság fele 300 lejnél kevesebbet költ karácsonyi ajándékokra Gazdaság

Az ország lakosságának fele 300 lejnél kevesebbet költ karácsonyi ajándékokra, míg ötből két állampolgár 750 lejből gazdálkodik – derül ki a GiftShare online ajándékforgalmazó cég felméréséből, amely arra is fényt derít, hogy a lakosság egyharmada hónapokig gyűjt a karácsonyi ajándékra.

A válaszadók 13%-a 100 lejnél kevesebbet költ ajándékra, 37%-uk pedig legtöbb 300 lejt szán erre. A megkérdezettek 27%-a 500 lejt, 11%-a 750 lejt, 7%-a 1.000 lejt hajlandó ajándékokra áldozni. A válaszadók 5%-a nyilatkozta azt, hogy 1.000 lejnél többet költ karácsonykor ajándékra.

Tízből egy megkérdezett úgy véli, hogy a karácsonyi ajándékozás sokba kerül, egynegyedük szerint stresszes, sőt unalmas és kellemetlen annyi féle dolgot kiválogatni, ezért, ha tehetné, adna péznzt, de másra bízná ezt a tevékenységet.

Hirdetés
Hirdetés

A válaszadók fele azt mondta, hogy tudja, mit szeretne vásárolni, 8%-uk úgy nyilatkozott, hogy az utolsó napokban szokott venni azt, amit kap. A vásárlók 51%-a a nagy bevásárlóközpontokban szerzi be a fa alá valót, 21%-uk a kisebb, könnyebben elérhető üzleteket részesítik előnyben.

A megkérdezettek 54 százaléka öt embernek vásárol ajándékot, 2%-uknál ez a szám meghaladja a 15-öt, 6%-uk pedig azt válaszolta, hogy nem szokott ajándékokat vásárolni karácsonyra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük