A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Három baleset néhány óra alatt

Három baleset néhány óra alatt Kovászna megye

Három közlekedési balesethez riasztották néhány óra leforgása alatt a Kovászna megyei életmentőket kedd reggel, melyek nyomán három személy került kórházba, kettőt közülük feszítővágóval kellett kiszabadítsanak a roncsok közül.

“A három baleset következtében, amelyek a DJ112 jelzésű megyei úton, illetve a DN12 jelzésű nemzeti úton történtek, négy személyt szorult orvosi ellátásra, őket a rohammentő szolgálát, illetve a Kovászna megyei mentőállomás munkatársai látták el. Két áldozatot a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül. A balesetek nyomán három személyt szállítottak kórházba különböző sérülésekkel” – nyilatkozta Marius Tolvaj, a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Ittas sofőr balesetezett

Az első baleset éjjel 1 óra után történt a DN12 jelzésű nemzeti  úton. A rendőrségi nyomozást szerint egy 29 éves férfi ittas állapotban ült volán mögé, egy veszélyes kanyarban elvesztette az uralmat a jármű fölött és lecsúszott az útról. A balesetben a sofőr és 24 éves utasa könnyebben sérült. Az alkoholszonda 0,84 mg/l alkoholt mutatott ki a férfi leheletében, ezért kórházba kísérték vérvételre.

A rendőrök gondatlanságból elkövetett testi sértés és ittas vezetés bűntettei miatt folytatják a nyomozást az ügyben – számol be a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Teherautónak ütközött

A második baleset reggel 8 óra körül történt a 112-es számú megyei úton.

Egy 39 éves nő, Sepsiszentgyörgyről Illyefalva irányába közlekedve nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, és a nedves úton megcsúszva egy utánfutós teherautónak ütközött, amely éppen balra kanyarodás céljából állt meg. A baleset következtében a vétkes sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy harmadik, könnyebb baleset Aldoboly közelében történt hétfő éjszaka. A balesetet szenvedett személy elutasította a kórházba szállítást.

(IPJ Covasna/Observatorul de Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.