Felhívás!

Három baleset néhány óra alatt

Három baleset néhány óra alatt Kovászna megye

Három közlekedési balesethez riasztották néhány óra leforgása alatt a Kovászna megyei életmentőket kedd reggel, melyek nyomán három személy került kórházba, kettőt közülük feszítővágóval kellett kiszabadítsanak a roncsok közül.

“A három baleset következtében, amelyek a DJ112 jelzésű megyei úton, illetve a DN12 jelzésű nemzeti úton történtek, négy személyt szorult orvosi ellátásra, őket a rohammentő szolgálát, illetve a Kovászna megyei mentőállomás munkatársai látták el. Két áldozatot a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül. A balesetek nyomán három személyt szállítottak kórházba különböző sérülésekkel” – nyilatkozta Marius Tolvaj, a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Ittas sofőr balesetezett

Az első baleset éjjel 1 óra után történt a DN12 jelzésű nemzeti  úton. A rendőrségi nyomozást szerint egy 29 éves férfi ittas állapotban ült volán mögé, egy veszélyes kanyarban elvesztette az uralmat a jármű fölött és lecsúszott az útról. A balesetben a sofőr és 24 éves utasa könnyebben sérült. Az alkoholszonda 0,84 mg/l alkoholt mutatott ki a férfi leheletében, ezért kórházba kísérték vérvételre.

A rendőrök gondatlanságból elkövetett testi sértés és ittas vezetés bűntettei miatt folytatják a nyomozást az ügyben – számol be a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Teherautónak ütközött

A második baleset reggel 8 óra körül történt a 112-es számú megyei úton.

Egy 39 éves nő, Sepsiszentgyörgyről Illyefalva irányába közlekedve nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, és a nedves úton megcsúszva egy utánfutós teherautónak ütközött, amely éppen balra kanyarodás céljából állt meg. A baleset következtében a vétkes sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy harmadik, könnyebb baleset Aldoboly közelében történt hétfő éjszaka. A balesetet szenvedett személy elutasította a kórházba szállítást.

(IPJ Covasna/Observatorul de Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.