Felhívás!

Dăncilă: az államfő már kampányban van, még több akadályoztatásra számíthatunk a részéről

Dăncilă: az államfő már kampányban van, még több akadályoztatásra számíthatunk a részéről Románia

Mivel Klaus Johannis bejelentette, hogy indul egy újabb elnöki mandátumért, az elkövetkezőkben további akadályoztatásra számítanak a részéről – nyilatkozta kedd este Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Közelednek a választások (…), az elnök kampányban van, ezt már láthattuk, és minél inkább közeleg a választások időpontja, annál több akadályoztatásra számíthatunk a részéről” – fogalmazott a kormányfő a Románia TV egyik műsorában.

A miniszterelnök hozzátette, bár ő a konszenzus híve, Románia elnökével nem sikerült együtt dolgoznia.

“Minden rosszért a kormányt okolja, azt szajkózza, hogy a kormánynak mennie kell. Én azt vártam volna el az államfőtől, hogy minden román állampolgár elnöke legyen, hogy legyen pártatlan. Úgy gondolom, hogy az ország számára fontos projektek kapcsán együttműködésre van szükség mind az Államelnöki Hivatallal, mind a parlamenttel, mind a politikai pártokkal. Ne feledjük, konszenzusra volt szükség akkor is, amikor a Szociáldemokrata Párt bevitte az országot az Európai Unióba vagy a NATO-ba” – mondta.

Viorica Dăncilă rámutatott, “garantálja” az államfőnek, hogy a PSD meg fog erősödni, az európai parlamenti választásokon elért gyenge eredménnyel csak egy csatát veszített el az alakulat, nem a háborút.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.