Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: a többnapos szavazás bevezetését, illetve a levélszavazás kiterjesztését tervezzük

Dăncilă: a többnapos szavazás bevezetését, illetve a levélszavazás kiterjesztését tervezzük Románia

A kormány a többnapos szavazás bevezetését, illetve a levélszavazás kiterjesztését tervezi – jelentette be a kabinet csütörtöki ülésének kezdetén Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

„Közvetlenül az európai parlamenti választások után azonnal felkértem a bel- és külügyminisztérium képviselőit, hogy elemezzék a szavazás megszervezését és lefolyását, és állapítsák meg, hogy mi nem működött jól és milyen megoldások vannak arra, hogy biztosítsuk a polgárok szavazati jogát. Egy intézkedéscsomagon dolgozunk (…), amely lehetőséget teremtene arra, hogy a határon túl élő román állampolgárok több napig szavazhassanak, de fontolgatjuk a levélben történő szavazás kiterjesztését is” – hangoztatta a miniszterelnök, aki üdvözölte, hogy a parlament létrehozott egy különbizottságot, amelynek a választási törvény javítása lesz a feladata.

Dăncilă szerint a kormány nyitott arra, hogy amennyiben az államfő és az ellenzék ezt szükségesnek látja, növeljék a szavazókörzetek számát.

A kormányülést megnyitó felszólalásában a miniszterelnök úgy értékelte, hogy Románia „sikerrel teljesítette” féléves mandátumát az Európai Unió Tanácsának élén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük