Felhívás!

Dăncilă: a kormány nem mond le a 2019/7-es kormányrendeletről, de készen áll módosítani rajta

Dăncilă: a kormány nem mond le a 2019/7-es kormányrendeletről, de készen áll módosítani rajta Románia

A kormány nem mond le az igazságügyi törvényeket módosító, 2019/7-es sürgősségi rendeletről, de rugalmasságról tesz tanúbizonyságot, és bizonyos előírásokon módosítani fog, amennyiben megfelelő érvekkel támasztják alá ennek szükségességét – nyilatkozta hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy a jogszabályt kifogásoló szakmai szervezetek képviselői elmennek a Victoria-palotában hétfő délután tartandó találkozóra, hogy elmondják, mely előírásokkal elégedetlenek.

“Azt viszont hangsúlyozni szeretném, hogy nem mondunk le a rendeletről. (…) Mindig mondtam, hogy rugalmasak vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy a jó dolgokról is lemondunk, csak azért, mert egyesek azt akarják. Lehet, hogy bizonyos dolgok elégedetlenséget váltottak ki. Ha megfelelőképpen megindokolják, változtathatunk ezeken. A párbeszéd nagyon fontos” – fogalmazott a miniszterelnök a Szociáldemokrata Párt országos tanácsának ülése után.

A kormányfő hozzátette, már pénteken szándékában állt találkozni az ügyben a bírák és ügyészek képviselőivel, de mivel külföldön tartózkodott, erre nem kerülhetett sor.

A hétfő délután 15 óra 30 percre időzített egyeztetésre a bírák és ügyészek szakmai szervezeteinek egy-egy képviselőjét, valamint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) illetékeseit is várják a Victoria-palotába.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.