Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: a kormány nem fog az igazságügyi rendszert érintő sürgősségi rendeletet elfogadni

Dăncilă: a kormány nem fog az igazságügyi rendszert érintő sürgősségi rendeletet elfogadni Románia

A kormány nem fog az igazságügyi rendszert módosító rendeletet kiadni – jelentette ki a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő azt mondta, csodálkozik, hogy “éppen azok követelnek most sürgős intézkedéseket a kormánytól, akik eddig azt szajkózták, hogy nem szabad többé az igazságszolgáltatással kapcsolatos sürgősségi rendeleteket elfogadni, és ezt bele is foglalták a május 26-i referendum témájába”.

“Mi megértettük a referendum üzenetét, és ahogyan azt már számtalan alkalommal elmondtam, tiszteletben fogjuk tartani az állampolgárok véleményét arra vonatkozóan, hogy a kormány ne adjon ki az igazságügyi rendszert érintő sürgősségi rendeleteket. Ennek megfelelően a román kormány az igazságügyi rendszert érintő egyetlen sürgősségi rendeletet sem fog elfogadni” – fogalmazott Viorica Dăncilă, hozzátéve, egyetért abban, hogy az ilyen témájú törvénymódosításokat a szakmai szervezetekkel folytatott átlátható vitának, valamint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanáccsal és a nemzetközi fórumokkal való egyeztetésnek kell megelőznie.

A nemzetközi szervezeteknek a romániai igazságügyi rendszerre vonatkozó ajánlásai kapcsán a kormányfő azt mondta, “az igazságügyi miniszter a létező eljárásokat” fogja követni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük