Felhívás!

Dan Barna: Johannis elnök csak tűzoltómunkát végzett

Dan Barna: Johannis elnök csak tűzoltómunkát végzett Románia

Klaus Johannis elnöki mandátuma során “tűzoltómunkát végzett”, akkor lépett közbe, amikor lángra kapott a ház, Romániának azonban “full time államfőre” van szüksége – mondta Dan Barna pénteken, amikor benyújtotta a Központi Választási Irodához (BEC) az államfői jelöltséghez szükséges iratcsomót.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke, az USR-PLUS Szövetség elnökjelöltje nyilatkozatában rámutatott, meglátása szerint az az egyik nagy előnye az államfői mandátumért folyó versenyben, hogy képviselni tudja az új generációt, amely aktívan részt akar venni az ország megmentéséért végzett munkában. “Nem folytathatjuk a régi politikai osztállyal – ezt az üzenetet közvetítették emberek ezrei, az ország valamennyi megyéjéből. (…) Romániának full time államfőre van szüksége, aki nap mint nap jelen van az állampolgárok életében. Az öt év hosszú mandátum, és mindenki láthatja, hol tartunk. Ha marad a jelenlegi helyzet, lehet, hogy nem lesz visszafejlődés, de stagnálni fogunk, márpedig Romániának haladnia kell, fejlődnie kell (…). Johannis elnök tűzoltómunkát végzett, amikor éppen lángra kapott és dőlt össze a ház. Úgy gondolom, hogy ha figyelmesebb és szorgalmasabb lehet volna, lehet, nem kaptunk volna lángra oly sokszor az elmúlt években” – fogalmazott Barna.

Az USR-PLUS Szövetség jelöltjének meggyőződése, hogy bejut a novemberi elnökválasztás második fordulójába, majd megnyeri azt, mert optimista a tekintetben, hogy a román állampolgárok tudnak bölcsen dönteni arról, milyen országban szeretnének élni.

Rámutatott, minden vitára elmegy, amelyen Klaus Johannis jelenlegi államfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă is jelen lesz. “A következő kormány USR-PLUS-kormány lesz” – tette hozzá.

Dan Barna azt mondta, a jelöltségét támogató mintegy 400 ezer aláírást tartalmaz a dosszié, amelyet pénteken benyújtottak a BEC-hez.

Cioloş: készen állunk tisztességes emberekkel vezetni és kormányozni az országot

Az USR-PLUS szövetség készen áll tisztességes emberekkel vezetni és kormányozni az országot – nyilatkozta Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő pénteken a Központi Választási Irodánál (BEC).

“Itt vannak az aláírások, amelyek megnyitják Dan Barna számára a Cotroceni felé vezető utat, lehetővé teszik jelöltünknek, hogy ismertesse programját, azt, hogy milyen jövőképünk van az országgal kapcsolatban, hogyan szeretnénk változtatni Románián, bevonva ebbe mindazokat, akik hiszik, hogy lehet jól, lehet boldogan élni ebben az országban, nem kell ahhoz külföldre vándorolni” – fogalmazott Cioloş.

Az EP-képviselő rámutatott, tudatában vannak annak, hogy az emberek elvárnak tőlük “egy igazán tartalmas tervet”, mind az államfői teendőket, mind a kormányzást illetően. Hozzátette, a nap folyamán tartják meg az USR-PLUS Szövetség közpolitikákkal foglalkozó bizottságának első ülését is, amelyen elkezdik előkészíteni a kormányprogramot. “Így államfőjelöltünk teljes programmal áll majd az emberek elé, amely a Romániával kapcsolatos jövőkép mellett arra is kitér, hogy miként akarjuk ezt gyakorlatba ültetni” – nyomatékosította a PLUS vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.