Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna: ellenzéki párt leszünk; a PSD támogatni fogja a kisebbségi kormányt

Dan Barna: ellenzéki párt leszünk; a PSD támogatni fogja a kisebbségi kormányt Románia

Dan Barna, a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke csütörtök este a Digi24-nek elmondta, az USR ellenzéki párt lesz, hozzátéve, hogy a liberálisok vezetője, Florin Cîțu azt mondta Dacian Cioloșnak, az USR elnökének, hogy a PNL kisebbségi kormánnyal áll a parlament elé, mivel a PSD támogatását élvezi.

Hirdetés
Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy biztos-e a PNL és az USR különválása, Dan Barna elmondta, hogy Dacian Cioloș a Klaus Iohannis folytatott konzultációk után felhívta Florin Cîțu PNL-elnököt, és az közölte vele, hogy kisebbségi kormánnyal fog a parlamentbe menni, mivel a PSD támogatását élvezi, így megvan a többsége, ami lehetővé teszi a PNL-RMDSZ kisebbségi kormány beiktatását. „Igen, volt egy nagyon formális közlés a PNL elnökétől a mi elnökünknek, Dacian Cioloșnak, amelyben közölte velünk, hogy megszerezte a PSD támogatását a kormány parlamenten által való megszavazásához” – mondta Dan Barna a Digi24-nek.

„Mivel azt mondták nekünk, hogy ennek a kormánynak megvan a többsége, teljesen mindegy, hogy mit fogunk tenni, de nem valószínű, hogy megszavazunk gy ilyen kormányt” – mondta Dan Barna arra a kérdésre, hogyan fog eljárni az USR, ha a Ciucă-kormány beiktatására kerül sor.

Arra a kérdésre, hogy mit fog tenni az USR ebben az új politikai helyzetben, Dan Barna azt mondta, hogy pártja ellenzékbe vonul, mivel a PNL az „USL 2.0” formula mellett döntött.

„A válság megoldására két lehetőség volt: a PNL vagy átmegy az USL 2.0-ba, vagy folytatja az USR-vel, és újjáépítjük a koalíciót. Úgy látjuk, hogy a PNL döntése az, hogy a PSD-vel folytatja az együttműködést, amely már másfél hónapja létezik, jól emlékszünk az USR bizalmatlansági indítványának benyújtása után történtekre. Az USR ezen a ponton ellenzékbe vonul, ez teljesen világos, vagy lehet már ellenzékben is vagyunk a mai közlések után. Olyan ellenzéki párt leszünk, amely felelősségteljesen támogatja azokat a fontos projekteket és reformokat, amelyekre Romániának szüksége van, és amelyek az USR napirendjén szerepelnek” – mondta Dan Barna.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük