Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna a helyi tisztségviselők különnyugdíjának elutasítását kéri a koalíciós partnerektől

Dan Barna a helyi tisztségviselők különnyugdíjának elutasítását kéri a koalíciós partnerektől Románia

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke kijelentette hétfőn, kérni fogja a koalíciós partnerektől a helyi választott tisztségviselők különnyugdíját biztosító jogszabály elutasítását.

Hirdetés
Hirdetés

Barna arról számolt be a sajtónak, hogy a kérdés felvetődött az USR PLUS országos tanácsának ülésén, mivel „enyhén szólva meglepő” szavazatok születtek erről a parlamenti szakbizottságok véleményének megfogalmazásakor.

„Az USR PLUS következetes marad ebben a kérdésben, és ezt ma este a koalíciónak is továbbítom. A különnyugdíjak elleni harc azt jelenti, hogy darabról darabra bontjuk le a hazai törvénykezésbe mélyen beágyazott politikai kedvezmény- és kliensrendszert” – fogalmazott.

Barna hozzátette, meg akar bizonyosodni arról, hogy a különnyugdíjakat biztosító jogszabály nem fog érvénybe lépni.

„Ismerjük a legutóbbi törvényhozás keserű tapasztalatait, és láttuk, hogy milyen nehéz a speciális nyugdíjak különböző kategóriáit megszüntetni, amikor azok bekerülnek az aktív jogrendszerbe. Ezért a mi álláspontunk az, hogy blokkolni kell azokat, nem szabad engednünk, hogy ez a kezdeményezés hatályba lépjen, és arra kérjük koalíciós kollégáinkat, hogy támogassák a törvény elutasítását, amely jövőre lépne hatályba” – mondta Barna.

Az USR csütörtökön felrótta a PNL, az RMDSZ és a PSD törvényhozóinak, hogy az emberjogi bizottságban nem támogatták a helyi választott képviselők különnyugdíját eltörlő tervezetet.

Ludovic Orban PNL-elnök pénteken erre úgy reagált, hogy a polgármesterek jelenleg nem kapnak különnyugdíjat, a jogszabály gyakorlatba ültetését elhalasztották tavaly, amikor ő volt a miniszterelnök, majd a Cîţu-kormány ismét elhalasztotta azt. A készülő nyugdíjtörvény „behatóan” fogja szabályozni ezt a kérdést – tette hozzá Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 8., 9:32
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Tökéletlen politikus gárda! Számba sem akarják venni, hogy külön nyugdíj nem jár senkinek! Miért is járna? Külön nyugdíj alap nincs, s akkor miből akarják fedezni? Akárki akármennyit dolgozott, arra megkapta a nagy fizetést! Most még jogtalan plusz nyugdíj is kellene?! Ideje volna, hogy megszégyelljék magukat és eltörüljék az összes „speciális” nyugdíjat!

 • User
  Dátum: 2021. június 8., 9:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Minden kulon nyugdijat el kellene torolni ahhoz,hogy legyen normalis nyugdija azoknak az emberekenek akik egy eleten keresztul kemenyen dolgoztak.Igy meg lehetne reformalni konnyen a nyugdijakat es nem kellene 70 evre felemelni nemtol fuggetlenul a korhatart,hiszen par hete meg szo sem volt a korhatar emeleserol most meg ezzel jonnek,hogy csak a korhatar kitolasa oldja meg a problemat.Meddig nyuzzak meg a szegeny embert?Ki tud 70 eves koaraig dolgozni?Szegyelljek magukat az RMDSZ is!A zsebet onnan kell kiuriteni ahol tomve van es nem ott ahol mar ures.Remelem ezt a csufsagot mar nem hagyjak kivitelezni az emberek es utcara vonulnak.