Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

PSD: 2,1 milliárd lejt lop ki a koalíció a gyermekek zsebéből

PSD: 2,1 milliárd lejt lop ki a koalíció a gyermekek zsebéből Gazdaság

Bírálja a Szociáldemokrat Párt (PSD) Florin Cîţu miniszterelnök döntését az idei második, július 1-jétől esedékes gyermekpénzemelés elhalasztásáról. Az alakulat törvénytervezetet nyújt be jövő héten a parlamentbe, amely szerint már a jogszabály elfogadásától számítva nőne a gyermeknevelési támogatás összege.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD hétfői közleményében azt írja, „Cîţu és Orban szembehazudták a szülőket és a gyermekeket” a 2020-as választások előtt, amikor azt ígérték, hogy öt szakaszban emelik a gyermekpénzt mindaddig, amíg – a szociáldemokraták által elfogadtatott törvénynek megfelelően – a kiindulási összeg megduplázódik. Egy új, a szenátus által első házként már elfogadott javaslat szerint azonban a választási kampányban beígért öt szakaszból kettő kiesik: a 2021. július 1-jétől esedékes harmadik, valamint a 2022. január 1-jétől esedékes negyedik szakasz – állítja a PSD.

„Ezekkel a módosításokkal a PNL, az USR és az RMDSZ alkotta koalíció kilop a gyerekek zsebéből 2,1 milliárd lejt, ekkora összeg járt volna még nekik 2021. július 1-je és 2022. július 1-je között. A beígért emelések elmaradásával Cîţu és Orban 522 lejt lop ki minden 2 és 18 év közötti gyermek zsebéből, a fogyatékkal élők esetében pedig 1044 lejt” – fogalmaznak.

Hozzáteszik, a Szociáldemokrata Párt ezt ellenzi, ezért törvénytervezetet készül benyújtani a parlamentbe, amely szerint már a jogszabály elfogadásától 214 lejről 300 lejre nőne a 18 éven aluli gyerekeknek járó összeg, a 2 éven aluliak, illetve a fogyatékkal élők pedig a jelenlegi 427 lej helyett 600 lejes támogatást kapnának.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük