Felhívás!

Cuc: az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük

Cuc: az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük Románia

Legtöbb három hónapra csökkentené Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a környezetvédelmi engedély kibocsátásának határidejét.

A tárcavezető egy medgyesi sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg akár egy-másfél évig is elhúzódhat a környezetvédelmi engedély kibocsátása, ami sok jelentős infrastruktúra-projekt esetében késlelteti a kivitelezést, ezért olyan sürgősségirendelet-tervezetet indítványozott, amely – a vonatkozó uniós irányelvnek megfelelően – legtöbb három hónapban szabná meg a dokumentum kiállításának határidejét.

“Az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük” – mondta.

Răzvan Cuc hangsúlyozta, egy autópálya-szakasz esetében azért szüneteltek a munkálatok két éven keresztül, mert egy környezetvédelmi szervezet “közbelépett egy denevérodú elköltöztetése érdekében”.

“Ahol autópályát építenénk, rögtön feltűnik egy-egy Natura 2000-es terület, ahol autópályahidat akarunk építeni – a Prut folyó feletti hídra gondolok -, ott éppen szaporodik egy bizonyos halfaj. (…) Szeretem a környezetet, védjük a környezetet, a régészeti lelőhelyeket nem zavarjuk meg, minden előírást betartunk, de vannak abszurd helyzetek” – fogalmazott a miniszter, aki az újonnan megválasztandó európai parlamenti képviselőktől is azt várja, hogy érdemben hozzájárulnak majd az ilyen helyzetek megoldásához.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.