Felhívás!

Csigabiga gyorsaságú vonatjáratok

Csigabiga gyorsaságú vonatjáratok Románia

A Román Vasúttársaság (CFR) személyszállítási ügyosztályának tevékenységét vizsgáló legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy idén az adatösszesítésig a romániai személyvonat-járatok 1,5 millió percet  késtek.

A menetrendhez viszonyított legtöbb késést augusztusban jegyezték, ez meghaladja a 227 ezer percet, ami napi átlagban több mint 7000 perc. A jó hír csupán annyi, hogy volt rosszabb is, a negatív csúcsot 2017 augusztusa tartja 13 721 perc késéssel. Van egy olyan kimutatás is, amely 2019. augusztus 1-jétől  2020. október 7-ig jelzi a késéseket, e szerint az említett (több mint egyéves) időszakban a bukaresti Nyugati-pályaudvarra érkező vonatok összesen 265 116 percet késtek. A késések néhány perctől több óráig terjedtek, a járatok és körülmények függvényében. A leghosszabb időtartamú késést, 2339 percet 2020. február 6-án jegyezték.

Az Európai Unió tagállamaira érvényes brüsszeli direktívák értelmében a jelentősebb késésekért az érintett utasoknak pénzbeli kártérítés járna, például a menetjegyár részének vagy egészének visszafizetése. Konkrétan: 60-90 perces késés esetén a menetjegy árának 50 százaléka, 91-120 percre 75 százaléka, 121 perctől a teljes érték. Nem járna kártérítés, hogyha a vonatjárat rendkívül viszontagságos időjárásai viszonyok vagy természeti csapások miatt késne (vihar, hóvihar, földrengés, földcsuszamlás stb.). Romániában 2019-től kellett volna érvénybe lépnie a vasúti utazások kártérítési rendszerének, de a Dancila-kormány 2024-ig kért haladékot, azzal a vállalással, hogy a jelzett határidőig a vasúthálózatot korszerűsítik.

Idén az első félévben a romániai vonatjáratokon 24,6 millió személy utazott, ez 28,4 százalékkal kevesebb a tavalyi első félévinél, a visszaesés fő oka a koronavírus-járvány. Erdélyben és Romániában a közforgalomra alkalmas páros sínek hossza meghaladja a 11 ezer kilométert, ez a területi arány szempontjából Európa élvonalához tartozik, a minőség azonban a hálózat nagy részénél gyatra. Ebből adódóan a vonatjáratok közlekedési sebességátlaga is elmarad az európai átlagtól.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.