Hirdetés
Hirdetés

Cseke Attila: minden eurót elköltöttünk a Regionális Operatív Programból

Cseke Attila: minden eurót elköltöttünk a Regionális Operatív Programból Románia

A fejlesztési minisztérium elérte és meghaladta a Regionális Operatív Program (POR) kapcsán 2022-re kitűzött célokat – jelentette be szerdán Cseke Attila RMDSZ-es szaktárcavezető.

“Annak ellenére, hogy 2021-hez képest idén bátrabb célokat, több pénz lehívását tűztük ki célul, és annak ellenére, hogy a fejlesztési minisztérium Regionális Operatív Programmal dolgozó csapata jelentősen kisebb volt, minden kitőzött célt elértünk, és túlteljesítettünk. Ez azt jelenti, hogy el nem költött pénzt nem küld vissza Románia az Uniónak, minden rendelkezésre álló erőforrást a települések fejlesztésére költöttünk” – idézte az RMDSZ közleménye a politikust.

Cseke Attila emlékeztetett arra, hogy 1,17 milliárd eurót kellett Romániának elköltenie 2022-ben a Regionális Operatív Programból ahhoz, hogy az Unió ne csökkentse a finanszírozást. Ezt a célt a fejlesztési minisztérium elérte és meghaladta. A miniszter közlése szerint mandátumának mindkét évében elérte és idén 357 millió euróval meghaladta a szaktárca a kitűzött célt. Ez azt jelenti, hogy 2023-ban könnyebb lesz elkölteni a rendelkezésre álló erőforrásokat – magyarázta.

Cseke Attila elmondta: a fejlesztési minisztérium a Regionális Operatív Programból (POR) 2022-ben több mint 1,77 milliárd euró értékben utalt ki pénzt a folyamatban lévő beruházások számláinak fedezésére, ebből 1,55 milliárd uniós finanszírozásból, 0,22 milliárd pedig kormányzati forrásból származik.

forrás: Agerpres

fotó: Cseke Attila/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük