Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: jövőre is keveset fogunk szerepelni a televíziókban

Ciucă: jövőre is keveset fogunk szerepelni a televíziókban Románia

Nicolae Ciucă szerdán azt ígérte, hogy akárcsak idén, a miniszterek jövőre is “keveset fognak szerepelni a televíziókban”, idejüket a kormányzati munkának szentelik.

A miniszterelnök a kabinet ülésének elején kifejtette: az a tisztességes, ha a döntéshozók őszinték, ezért kormányának a tagjai 2023-ban is az igazat fogják elmondani az embereknek.

Hozzátette: a kormány jövőre is arra törekedik majd, hogy biztosítsa a további beruházások jogi és pénzügyi keretét.

“Jelenleg nincs más megoldás, mint a beruházások folytatása, (…) az üzleti szféra támogatása, a munkahelyteremtés és természetesen a kiszolgáltatott polgárokat támogató egyéb intézkedések” – jelentette ki a miniszterelnök.

“A koalíció stabilitása bizalmat ébreszt a társadalmi és a külföldi partnerekben”

Köszönetet mondott a szerdai kormányülés elején Nicolae Ciucă a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és az RMDSZ-nek, amiért vállalták a kormányzás felelősségét. A miniszterelnök szerint egy stabil, a társadalmi és a külföldi partnerekben bizalmat ébresztő koalíció irányítja az országot.

Nicolae Ciucă kifejtette, hogy a 2022-es év “egyáltalán nem volt könnyű”, de a kormány és a koalíció az összes kihívásra megfelelő megoldásokat talált. Emlékeztetett arra, hogy idén a koronavírus-járványt az ukrajnai háború okozta gazdasági és energiaválság, illetve az infláció növekedése követte. Hangsúlyozta: Románia EU- és NATO-tagsága, a stratégiai partnerekkel fenntartott kétoldalú kapcsolatai hozzájárultak ahhoz, hogy a kormány az ország társadalmi és gazdasági stabilitását biztosító döntéseket hozzon.

A miniszterelnök szerint a koalíció stabilitása bizalmat ébresztett a külföldi partnerekben, akik Romániában beruházási lehetőséget láttak, ami idén a rendszerváltás óta a legnagyobb összegű, 11 milliárd eurós közvetlen külföldi befektetésben valósult meg.

Nicolae Ciucă kitért arra, hogy a kormány sikeresen megvalósította az országos helyreállítási terv idei mérföldköveit és célkitűzéseit. Hozzátette, hogy 2023-ban is támogatni fogják a gazdaságot, és intézkednek a gazdaság egészét érintő egyensúlytalanságok elkerüléséről.

A miniszterelnök emlékeztetett a Támogatás Romániának elnevezésű intézkedéscsomagra is, amellyel a kiszolgáltatott lakosságot segítette idén a kormány. Ezek az intézkedések jövőre is érvényben lesznek – tette hozzá. Megemlítette ugyanakkor azoknak a szociális programoknak az elindítását vagy kibővítését, amelyek esély adnak a gyerekeknek az oktatásra és a jobb életre.

Végül rámutatott arra, hogy a kormány idén kompenzálta az energiadrágulásokat, és jövőre bevezette az elektromos áram árának állami szabályozását. “Elemzéseink alapján azt reméljük, hogy a kiszámíthatóság megteremtésével 2023-ra sikerül leszorítani az inflációt is” – jelentette ki Nicolae Ciucă. 

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük