Felhívás!

Cseke Attila: a járvány negyedik hulláma még nem tetőzött, óriási a nyomás a kórházakon

Cseke Attila: a járvány negyedik hulláma még nem tetőzött, óriási a nyomás a kórházakon Románia

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter szerint még nem tetőzött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és óriási nyomás nehezedik a kórházakra.

A köztelevíziónak nyilatkozva a tárcavezető kedd este kifejtette: a járványgörbe még nem laposodik, naponta nő az új igazolt fertőzések száma. Ez szerinte azt jelenti, hogy a negyedik hullám nem ér el egyhamar a plató szakaszába, ami után csökkennének az esetszámok. “Óriási nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre, amelynek végesek a kapacitásai” – jelentette ki Cseke Attila.

Az ügyvivő miniszter elmondta, az orvosok nagy része igen nehéz körülmények között végzi a munkáját, hatalmas feladat elé állítja őket, hogy napok óta meghaladja a 15 ezret és már a 19 ezerhez közelít a 24 óra alatt jegyzett új fertőzések száma.

Cseke Attila kifejtette: a lakosság hozzájárulhat a járványgörbe ellaposodásához azzal, hogy beoltatja magát. A politikus a nyugati országokat hozta fel példaként, amelyekben a magas átoltottsági ráta megakadályozza a vírus terjedését. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy újabb járványhullámok is következhetnek Romániában, ha az átoltottság nem éri el legalább a 70 százalékot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 20., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Említsük meg azt is, hogy a nyugati országok vásároltak gyógyszereket a kovid kezelésre, valamint monoklonális antitesteket, (melyekbol mar 3 -féle is letezik)melyekkel betegek esetében is jó eredményeket lehetett elérni, bukaresti kórház végzett tanulmányt is érre nézve, a kormány mégsem engedélyezte a monoklonális antitestek beszerzését. Legyen szíves a hírmondó ezekrol is tudósítsa a jonépet. Lásd Magyarországon elérhető az egyik gyógyszer.
  Romania ezzel szemben semmit sem vásárolt, annyira keszult a 4. hullámra, inkább miccset osztogatott.
  Sőt, nem is engedélyezi ezen gyógyszereket.
  Pár ezer darab beszerzésével kiszúrták sz emberek szemét, de a gyógyszerek még nem nagyon jutottak el a kórházakba. Miért???? Ez nem gyilkosság? Tudatosan megtagadni a létező, más országokban hatékony kezelést az emberektől?

 • User
  Dátum: 2021. október 20., 18:51
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Egesz nyaron mit csinaltatok?Tengerviz es napsutes ,nagy elet,a szezon vegen kezdtetek hogy ujabb hullam a negyedik de a korhazakat nem lattatok el a legalapvetobb gyogyszerekkel csak a szokasos szovegeles .Az utobbi egy evbe hany korhazba csereltetek ki legalabb a villanyhalozatot-legalabb az ATI-kon?