Felhívás!

Cioloş: arra kérem a parlament tagjait, hogy szavazzák meg a javasolt kormányt

Cioloş: arra kérem a parlament tagjait, hogy szavazzák meg a javasolt kormányt Románia

Azzal a felhívással fordult kedd esti sajtótájékoztatóján Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök a parlament tagjaihoz, hogy szavazzanak bizalmat a kormányának, amelyik szerinte képes megoldásokat találni a válságra.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke emlékeztetett arra, hogy a pártja volt az egyetlen alakulat, amelyik az elnöki hivatalban tartott egyeztetéseken konkrét javaslatokat tett le az asztalra, majd igen rövid idő alatt összeállította a kormánynévsort és kidolgozta a kormányprogramot.

“Ez a kormány kész felelősséget vállalni a válság feloldására javasolt megoldások megvalósításáért, ha bizalmat kap. (…) Arra kérem a parlament tagjait, tegyék félre a szigorú pártlogikát, gondoljanak a választóikra, konzultáljanak velük, és holnap (szerdán – szerk. meg.) szavazzanak a választóik problémáinak megoldására” – jelentette ki Dacian Cioloş.

Kormánya beiktatása esetén a kijelölt miniszterelnök azonnali intézkedéseket ígért a politikai, egészségügyi és energetikai válság feloldására. Szerinte a miniszterjelöltjei a keddi parlamenti meghallgatásokon bebizonyították a felkészültségüket és a rátermettségüket, ám “pártutasítások” alapján véleményezték alkalmasságukat a szakbizottságok.

A kormányprogramot és a miniszterek listáját a szerdán tíz órakor kezdődő együttes ülésén vitatja meg a képviselőház és a szenátus. A kormány beiktatásához minősített többségre, azaz 234 szavazatra van szükség. Az ülés akkor határozatképes, ha a törvényhozók fele plusz egy személy jelen van.

Dacian Cioloş javaslatára egy perces néma csenddel emlékeztek a parlament szerdai ülésén a képviselők és szenátorok a koronavírus-járvány több mint 40 ezer romániai halálos áldozatára.

Ciolacu: a PSD nem szavaz bizalmat a Cioloş-kormánynak

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem szavaz bizalmat a Dacian Cioloş által javasolt kormánynak – jelentette ki Marcel Ciolacu a képviselőház és a szenátus szerdai együttes ülése előtt.

A PSD elnöke a parlamentben a sajtónak elmondta, az alakulat vezetőségi ülésén született az a döntés hogy utasítsák el a kijelölt miniszterelnök kormánynévsorát és kormányprogramját. A párt frakcióvezetői azt javasolták, hogy a képviselőik és szenátoraik nyilvánosan adják le a házszabály szerint titkos szavazatukat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 20., 21:17
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Mindegy kit szavaznak meg már, Romániának lőttek. Úgyis külföld dirigal… Mert adják a pénzt, hogy el lehetetlenitsenek mindent,szerintem.
  Amit ezidáig csináltak hát, nem tudom hogyan lehet helyre hozni… Lehet, hogy sehogy, inkább.
  Lassan oda jutottam 27 éves fejjel, hogy el kell gondolkozzak, melyik országot válasszam célul, hogy tudjak is valamit “csinálni az életbe”, mivel ithon hovatovább, semmi sem biztos, írjam úgy kilátástalan fiatalként a helyzetünk.
  Más országokban sem biztos, de mégis egy kicsivel több esélyt látok…
  Mezőgazdasággal foglalkozok és nem könnyű, mivel az elmúlt évben csak emelték mindennek az árát fel és felfelé. Sokszor potom árért tudtuk eladni a termést, most lehet mondani, hogy mi vagyunk a hibások stb. Minden nem csak rajtunk múlik. Ez persze érvényes minden vállalkozásra is. (Bővebben nem megyek bele, aki ezzel foglalkozik az tudja). Mivel apuek nem milliárdosok így az utolsó lejemert is meg kell dolgozzak, ezt azok értik akik hasonló úton járnak!
  Még nem beszélve, hogy buzditanak az RMDSZ-esek, hogy maradjunk ithon stb, blbalbaaa, kérdem én mire?! Mindent tönkre tettek, el adtak mindent és mit várnak szökjünk a nyakukba?!
  Röviden ennyit szerettem volna le írni…

 • User
  Dátum: 2021. október 21., 8:39
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha külföld dirigál és ezért nem tetszik Románia, akkor miért megy külföldre? Nem külföld a hibás, hanem az itteni vezetők és áttételesen akik megszavazzák őket.