Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 13 ezer romániai gyereknek mindkét szülője külföldön dolgozott június végén

Csaknem 13 ezer romániai gyereknek mindkét szülője külföldön dolgozott június végén Románia

Idén június végén 12.706 olyan gyermeket tartottak számon Romániában, akiknek mindkét szülője külföldön dolgozott; ez a szám 760-nal nagyobb a márciusban jegyzettnél – derül ki az Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóság (ANPDCA) összesített adataiból.

A 12.706 gyermek közül 11.870-et rokonok gondozásában hagytak a szülők, a többieket vagy hivatásos nevelőszülőknél, nevelőotthonokban, vagy más családoknál, személyeknél helyezték el a hatóságok.

Az ANPDCA júniusi adatai szerint további 53.743 gyereknek egyik vagy másik szülője külföldön dolgozott. Közülük 51.560-an éltek a rokonoknál, 1282 pedig bekerült a gyermekvédelmi rendszerbe, azaz hivatásos nevelőszülőknél, nevelőotthonokban vagy más családoknál/személyeknél helyezték el őket.

Ugyanakkor június végén 9320 olyan gyermek szerepelt a nyilvántartásban, akik esetében az egyedüli családfenntartó vállalt munkát külföldön. Közülük 8257 gyermeket rokonok gondozásában hagytak.

Az állami gyermekvédelmi rendszerben összesen 2979 kiskorú volt idén június végén, közülük 614-et hivatásos nevelőszülőnél, 494-et otthonokban, 1713-at rokonoknál, 158-at pedig más családoknál vagy személyeknél helyeztek el a hatóságok. 

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük