Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az év utolsó napjaiban enyhül az idő, majd az új év lehűléssel kezdődik

Az év utolsó napjaiban enyhül az idő, majd az új év lehűléssel kezdődik Életmód

Január elsejéig országszerte enyhül az idő, majd fokozatosan csökkenni fog a hőmérséklet; csapadékra december 27-e és 31-e között, majd január 4-e után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből.

Erdélyben a hét elején lehűl az idő, a nappali csúcsértékek 3 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka mínusz 3, mínusz 5 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Ezután január 1-jéig enyhülés várható, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 9-10 fokot, éjszaka 2-4 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. 1-je után ismét lehűlés veszi kezdetét, 4-5 fokos maximumokkal és mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Gyenge csapadék Erdélyben ezen a héten kedden, szerdán és szombaton, majd január 4-e után lehet.

A hegyekben a hét első napjaiban a maximumok 0 fok, a minimumok mínusz 7 fok körül alakulnak. Aztán itt is enyhül az idő, a hét végére a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 6 Celsius-fokot, a minimumoké pedig a 0-1 fokot. Jövő héten lehűlés következik, fagypont körüli maximumokkal és mínusz 6, mínusz 5 fok körüli minimumokkal. Gyenge csapadék bármikor kialakulhat, december 31-e körül és január 4-e után nagyobb valószínűséggel.

forrás: Agerpres

fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük