Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă szerint a lakosságnak nem kell aggódnia a villamosenergia-árak miatt

Ciucă szerint a lakosságnak nem kell aggódnia a villamosenergia-árak miatt Románia

Nicolae Ciucă bejelentette, hogy a kormány jóváhagyja szerdán a határozatot az áramellátás folyamatosságát biztosító, a téli idényre vonatkozó tervről, és arról biztosított, hogy a kiszolgáltatott helyzetben levők esetében az árak nem változnak.

Hirdetés
Hirdetés

A terv fő célkitűzései az ország villamosenergia-fogyasztásának felmérése a 2022. november 1. és 2023. március 31. közötti időszakra vonatkozóan, az ellátórendszer stabil és biztonságos működésének biztosítása, a fogyasztás fedezéséhez szükséges energiaforrások meghatározása, továbbá a szükséges pénzügyi források felmérése – foglalta össze az energiaügyi minisztérium képviselője a kormányülésen.

A kormányfő bejelentette, hogy a jövő hét végéig részletesen megvitatják a szükséges intézkedéseket.

“A múlt héten jóváhagyott sürgősségi kormányrendelettel sikerült egyensúlyba hozni az intézkedéscsomagot, hogy megfelelően tudjuk kezelni az energiaellátást, megtartsuk a fogyasztói árat jelenlegi szinten a lakosság, a kkv-k és az élelmiszeripari vállalatok esetében. Hangsúlyoznám, hogy a kiszolgáltatott helyzetben levők esetében nem nő a villamosenergia és a földgáz ára sem. Nem hiszem, hogy a lakosságnak és a kis- és középvállalkozásoknak aggódniuk kellene emiatt” – nyomatékosította a kormányfő.

(Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.