Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă: nem született még döntés a minimálbér emelését illetően

Ciucă: nem született még döntés a minimálbér emelését illetően Románia

Nicolae Ciucă kormányfő kedden kijelentette, hogy a kormánykoalícióban még nem született döntés a minimálbér emeléséről, ebben az ügyben csütörtökön ül ismét össze a háromoldalú egyeztető tanács.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) székhelyén a sajtónak nyilatkozó kormányfő leszögezte, a minimálbér emeléséről nem hoztak döntést a koalíció hétfő esti ülésén, mivel ez még elemzés alatt áll.

Elmondta, a múlt héten tartott megbeszélést a témában a szakszervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel, és a háromoldalú egyeztető tanács csütörtökön ül össze ismét, hogy a minimálbér kérdéséről tárgyaljon.

“Mivel még döntés nem született, nem nyilatkozom erről a témáról” – mondta a kormányfő az újságíróknak.

Jövő héten tárgyalnak a különnyugdíjak kérdéséről

Ciucă arról is beszélt, hogy jövő héten tárgyalnak a különnyugdíjakról a kormánykoalícióban.

Elmondta, a különnyugdíjak kérdése továbbra is a munkaügyi minisztérium asztalán van. “Jövő héten tárgyalunk erről a kérdésről, majd döntést hozunk” – jelentette ki.

Azt is elmondta, év végéig kidolgozzák a különnyugdíjakra vonatkozó törvénytervezetet.

Ciucă megerősítette korábban már hangoztatott véleményét, miszerint a katonák nyugdíja nem különnyugdíjnak, hanem szolgálati nyugdíjnak minősül.

“Ez nem az én véleményem, ez a többi ország véleménye az Európai Unióból és a NATO-ból, miszerint a katonák nyugdíja a szolgálati nyugdíjak közé sorolható. Ezt már elmondtam, és fenntartom a véleményemet” – szögezte le a miniszterelnök.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 24., 6:02
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nahát Ciuca miniszter,hogy nem sikerült döntést hozni a fizetés emelésről?amikor a közalkalmazottak fizetéséről döntöttek nyomban meg tudták szavazzni,akkor bezzeg nem szovegeltek egy hétig.De erdemes utána nézzni a Kézdivásárhelyi várodakba is,ott alig kapnak kézhez havi 1400 lejt a munkások csak,hogy legyen egy ki induló pont a béremelések el kapcsolatba.