Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: nem áll fenn annak a kockázata, hogy az ország energia nélkül maradjon

Ciucă: nem áll fenn annak a kockázata, hogy az ország energia nélkül maradjon Románia

A kormányban kielemezték az energetikai helyzetet, és arra a megállapításra jutottak, hogy Romániát nem fenyegeti az a veszély, hogy energia nélkül marad – jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Nicolae Ciucă arról számolt be, hogy a szerdai kormányülésen a miniszterek elfogadták a téli időszakra vonatkozó cselekvési tervet, amelyet a romániai energiaszektor illetékeseivel közösen dolgoztak ki. A terv elfogadása után arról is megegyeztek, hogy jövő héten megbeszélést tartanak az úgynevezett „téli parancsnoksággal”.

Ciucă kiemelte, hogy idén rendkívül korán hozták tető alá a téli időszakra vonatkozó cselekvési tervet, hisz azt előző években csak novemberben dolgozták ki. Így elegendő idejük lesz az illetékesekkel közösen kielemezni és elhárítani minden lehetséges tényezőt, ami negatívan befolyásolhatja az energetikai rendszert, hogy Romániában ne állhasson elő energiahiány. „Az eddigi elemzések alapján nem áll fenn annak a kockázata, hogy az ország energia nélkül maradjon” – mondta a sajtó érdeklődésére a kormányfő.

Mindazonáltal a hatóságoknak fel kell készülniük minden lehetséges forgatókönyvre, még egy „sötét” forgatókönyvre is; az erre adandó válaszlépéseket a téli parancsnokság jövő heti ülésén dolgozzák ki – tette hozzá Ciucă.

(Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük