Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: azt tanácsolnám az embereknek, hogy korlátozzák az utazásokat az ünnepek idején

Ciucă: azt tanácsolnám az embereknek, hogy korlátozzák az utazásokat az ünnepek idején Románia

Nicolae Ciucă ügyvivő kormányfő arra kéri az állampolgárokat, hogy a küszöbön álló ünnepek idején korlátozzák az utazásokat, hogy a koronavírus terjedését fékezni lehessen, és hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nem áll szándékában további szigorító intézkedéseket bevezetni.

Hirdetés
Hirdetés

“Állampolgárként, apaként, nagyapaként, szüleit féltő személyként azt tanácsolom az embereknek, hogy korlátozzuk az utazgatásaink számát az ünnepek idején, csökkentsük a megfertőződés kockázatát” – fejtette ki Ciucă az arra vonatkozó kérdésre, hogy miként kellene a romániaiaknak idén eltölteniük a karácsonyt és a szilvesztert. Hangsúlyozta, hogy ő is hasonlóképpen fog cselekedni idén.

Arra a kérdésre, hogy a hatóságok fel vannak-e készülve arra, hogy az ünnepek idején esetleg megugrik a fertőzések száma, Ciucă azt válaszolta, hogy erre a forgatókönyvre is fel vannak készülve.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a hatóságoknak nem áll szándékában további korlátozó intézkedéseket bevezetni ebben az időszakban; mivel a napi új esetszámok csökkenést mutatnak, csak a régebben meghozott intézkedések maradnak érvényben.

Cáfolta, hogy kormányfői tisztséget ajánlott volna neki az államfő vagy a PNL elnöke

Nicolae Ciucă cáfolta, hogy az új kormány élén betöltendő miniszterelnöki tisztséget ajánlott volna fel neki Klaus Iohannis államfő vagy Ludovic Orban PNL-elnök.

Ciucă leszögezte: az államfő nem ajánlott fel neki kormányfői tisztséget.

“Pletyákokat és spekulációkat nem kommentálunk” – jelentette ki Nicolae Ciucă arra a kérdésre válaszolva, hogy a napokban beszélgetett-e Iohannisszal vagy Orbannal arról a lehetőségről, hogy őt javasolják miniszterelnöki tisztségre.

Nicolae Ciucă hozzátette: az államfővel csak ügyvivő miniszterelnöki megbízatásáról beszélt.

Azt is elmondta: “nagyon jó” a PNL-vel való kapcsolata.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük