Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ki fogja irányítani Európát?

A múlt héten az anyaországot érintő legjelentősebb politikai fejlemény Orbán Viktor győzelme volt az unió költségvetésének ügyében. Sikerült ugyanis – egyelőre – hatástalanítani azt a politikai-ideológiai fegyvert, amit kellő demagógiával „jogállamisági feltételnek” neveztek épp azok, akik módszeresen bontják le Nyugat-Európában a jogállamiságot, nyirbálják a klasszikus polgári szabadságjogokat, teszik tönkre a demokratikus intézményrendszert.

Vereséget szenvedtek azok az erők, melyek az emberi identitás, az egyéni önazonosság egyes elemeit igyekeznek szétzúzni. Most épp a nemi identitás áll kartácstűz alatt, és aki nem csatlakozik őrületükhöz, példának okáért ellenzi a nemváltó műtéteket, védeni akarja az óvodáskorú gyermekeket a homoszexuális, transzvesztita és egyéb deviáns életformák propagandájától, azt megbélyegzik, és kirekesztik a maguk kreálta jogállamiság-fogalomból.

Az ügy kapcsán a legszórakoztatóbb a magyar ellenzék reakciója. Egy részük a győzelmet meghátrálásnak, vereségnek próbálta beállítani. Mások az unió vezetőinek meghátrálásáról regéltek, nem alaptalanul. Az ellenzék önellentmondó kommunikációjában a karmesterük, háttérbeli támogatójuk és fő szponzoruk, George Soros vágott rendet, amikor újabb írásában nekitámadt a magyar és lengyel fél győzelmét jelentő kompromisszumnak. Angela Merkelt hibáztatta, aki úgymond „meghajolt” a magyar és a lengyel „zsarolás” előtt. Az amerikai spekuláns, akinek amoralitásáról saját nyilatkozatai tanúskodnak, képes volt „erkölcsi” felháborodást emlegetni a megállapodás kapcsán.

Orbán Viktor nem maradt adós a válasszal. Hadd idézzük: „Soros György krokodilkönnyeket hullat. Ez ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó. A világ legkorruptabb emberének és hálózatának jó oka van a csalódottságra. Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztottuk. (…) Ki fogja irányítani Európát a jövőben? Ez volt a valódi tét a múlt heti ülésen. A tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács irányítja-e majd Európát, vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát?”

Igen, ez a lényeg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások