Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a román kormány zéró toleranciát hirdetett az emberkereskedelemmel szemben

Ciucă: a román kormány zéró toleranciát hirdetett az emberkereskedelemmel szemben Románia

Az emberkereskedelem a rabszolgaság modern formája, amellyel szemben a román kormány zéró toleranciát hirdetett – szögezi le Nicolae Ciucă miniszterelnök az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja alkalmából közzétett üzenetében.

Ciucă emlékeztet, hogy október 18-át Európában az emberkereskedelem elleni küzdelem napjaként tartják számon. Az emberkereskedelem a legkiszolgáltatottabb kategóriák soraiból szedi áldozatait, egyfajta modern rabszolgaság, amellyel szemben Románia kormánya zéró toleranciát hirdetett – hangsúlyozza üzenetében a kormányfő.

Ciucă azt írja, az utóbbi két évben a kormány figyelmének homlokterébe került a jelenség, és az emberkereskedelem visszaszorítását, valamint az áldozatok felkarolását célzó intézményközi fellépést maga a miniszterelnöki kancellária ügyeli fel.

„Arra biztatom az érintett intézményeket, hogy komolyan és felelősségteljesen viszonyuljanak ehhez a feladathoz, legyen szó akár a megelőzésről, akár az áldozatok felkarolásáról, akár a jelenség igazságszolgáltatási vonatkozásairól, mert az emberkereskedőknek nincs helyük egy fejlett, demokratikus társadalomban” – üzente a miniszterelnök.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük