Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a 2018. augusztus 10-i események vétkeseinek felelniük kell a törvény előtt

Ciucă: a 2018. augusztus 10-i események vétkeseinek felelniük kell a törvény előtt Románia

Felelősségre kell vonni a 2018. augusztus 10-i bukaresti tüntetésen történt túlkapások és visszaélések elkövetőit – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a szerdai kormányülés elején.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy négy év telt el az augusztus 10-i fővárosi tüntetés óta, amelyen ártatlan emberek váltak az indokolatlan erőszak áldozatává. „Mindenkit biztosítani szeretnék arról, hogy a jelenlegi kormánykoalíció garantálja a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, és soha nem fogja megengedni azt, hogy az ilyen tiltakozások erőszakba torkolljanak” – fogalmazott. Hozzátette, a kormány az igazságszolgáltatás rendelkezésére bocsátja az ügy kivizsgálásának lefolytatásához szükséges összes információt. „A négy évvel ezelőtti események vétkeseinek felelniük kell a törvény előtt” – szögezte le.

Ciucă hangsúlyozta, a csendőrség az állam egyik alapvető intézménye, amelynek fő feladata az állampolgárok biztonságának biztosítása. „Mindazokat, akik feladataik ellátása közben túlkapásokat vagy visszaéléseket követtek el, a törvényi előírásoknak megfelelően felelősségre kell vonni” – nyomatékosította a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük