Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Daea: az idei búzatermés fedezi a belföldi szükségletet és exportra is jut

Daea: az idei búzatermés fedezi a belföldi szükségletet és exportra is jut Gazdaság

Országszerte lezárult a búzaaratás, a termésből fedezni tudják a belföldi szükségletet és exportra is jut – jelentette ki a mezőgazdasági miniszter a szerdai kormányülés elején.

Hirdetés
Hirdetés

Petre Daea rámutatott, az idei búzaterméssel kapcsolatos pontos adatokat jövő héten közlik, miután megkapnak és összesítenek minden erre vonatkozó információt. Azt azonban előrebocsátotta a tárcavezető, hogy a termésből fedezni tudják a belföldi szükségletet és exportra is futja.

A miniszter hozzátette, hogy öt megyében elkezdődött a napraforgó betakarítása is. Ezt a munkát az aszály sújtotta területeken kezdték. A betakarított napraforgó a feldolgozó egységekbe kerül – nyomatékosította Daea. 

Az idei termés 15-18 százalékkal gyengébb a tavalyinál

A búzatermés idén 15-18 százalékkal gyengébb, mint 2021-ben – jelentette ki szerdán a mezőgazdasági miniszter.

Petre Daea a kormányülést követő sajtótájékoztatóján beszélt erről, hozzátéve, hogy pontos számadatokkal a jövő héten tud majd szolgálni.

A kormányülés elején a miniszter közölte, hogy országszerte lezárult a búzaaratás, a termésből fedezni tudják a belföldi szükségletet és exportra is jut.

Rámutatott, az idei búzaterméssel kapcsolatos pontos adatokat jövő héten közlik, miután megkapnak és összesítenek minden erre vonatkozó információt. Azt azonban előrebocsátotta a tárcavezető, hogy a termésből fedezni tudják a belföldi szükségletet és exportra is futja.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.