Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Cîţu szerint az árak befagyasztása áruhiányhoz és sorbanálláshoz vezetne

Cîţu szerint az árak befagyasztása áruhiányhoz és sorbanálláshoz vezetne Románia

A szenátus és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu szerint bizonyos termékek árának hatósági befagyasztása áruhiányt és sorok kialakulását eredményezheti.

Hirdetés
Hirdetés

A politikus kijelentette kedden a szenátusban, hogy látni szeretné az árbefagyasztás mellett szóló érveket. “Egyelőre nem láttam ezt a javaslatot, de elmondom, mi az álláspontja egy liberális közgazdásznak: az árstop bevezetésével fennáll annak veszélye, hogy áruhiány keletkezik, és sorok alakulnak ki az üzletekben” – nyilatkozta Cîţu.

Arra a kérdésre, hogy jónak látja-e bizonyos termékek áfájának teljes eltörlését, a PNL elnöke azt mondta, pártja az adók és illetékek csökkentését támogatja, nem csak egyes termékek, hanem valamennyi áru esetében.

Cîţu ezzel arra reagált, hogy Marcel Ciolacu, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn kijelentette: jónak tartaná, ha más európai országok mintájára Romániában is hatóságilag megszabnák bizonyos alapvető élelmiszerek árának felső határát. Ciolacu beszélt arról is, az élelmiszerek áfájának teljes eltörlése sem enyhít kellő mértékben az árnövekedésen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.