Felhívás!

Cîțu: saját költségükön teszteljék a beoltatlan egészségügyi dolgozókat

Cîțu: saját költségükön teszteljék a beoltatlan egészségügyi dolgozókat Románia

Az egészségügyi dolgozók kapcsán Romániában egyelőre az a javaslat, hogy azokat közülük, akik nem oltatják be magukat koronavírus ellen, saját költségükön teszteljék – jelentette ki kedden Florin Cîţu miniszterelnök.

A kormányfőt arról faggatták az újságírók, mérlegeli-e a kabinet a koronavírus elleni vakcina kötelezővé tételét az egészségügyben vagy az idősgondozás terén dolgozók esetében, követve Franciaország és Görögország példáját.

“Az egészségügyi dolgozókat illetően az a javaslat, hogy azokat, akik nem kívánják beoltatni magukat, teszteljék, és ennek költségeit maguk állják. Mi ezt a javaslatot terjesztettük az egészségügyi minisztérium elé” – válaszolt Florin Cîţu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 13., 15:57
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Jó pár ismerősöm van, aki egészségügyi dolgozó és inkább kilép a rendszerből, ha kötelezővé teszik az oltást. Az egész világon ez történik! Amerikában tízezressével mondanak fel az egészségügyben! Tudnak ők valamit… Remélem Câțu sem éri meg július végét a székében, a senkiházi zsarolója!

  • User
   Dátum: 2021. július 14., 7:25
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Szerintem nyugodtan lemondhat az a jó pár ismerőse. És kérem szépen ne általánositani, félretájékoztatni, kétségtelen, hogy ilyen is létezik, de nem mérvadó. Ön amerikai? Látom nagyon tájékozott, persze lehet, hgy még angulul sem tud, csak olvasott valamit, valahol, aztán értelmezi valahogy.

  • User
   Dátum: 2021. július 14., 14:25
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ugyan mi tudnak ? Az egészségügyben az ápolók közt a legalacsonyabb a beoltottság. Talán ők a legokosabbak ? Az orvosok nagy része beoltatta magát.

 • User
  Dátum: 2021. július 13., 22:04
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Én egyszerűen szélnek ereszteném azt az egészségügyi dolgozót, aki még nem oltatta be magát. SZégyen, ha doktor Gödénynek hisz, akkor menjen neki dolgozni!

 • User
  Dátum: 2021. július 14., 9:59
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nagyon helyes. Ne csak a betegtől várják el, hogy legyen tesztje vagy beoltva. Lehet, hogy pont az ilyen ismerősei között találnánk azokat, akik a vírus félreismerhetetlen tüneteit hordozva, simán bejártak dolgozni, s a felettesei szemet hunytak felette. Nem egy esetben a kórházba került beteg tesztje beutaláskor negatív volt, s ott fertőződött meg. Vajon hogyan, ha minden beteg le volt tesztelve?

 • User
  Dátum: 2021. július 14., 9:53
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nyugodtan mondjanak le, lesz más helyettük.. Van elég posztlici, amit boldog-boldogtalan elvégezhet, még akkor is, ha nincs érettségije. A kórház úgyis tele van gyári munkásból, eladóból, stb. átképzett alkalmazottal.

 • User
  Dátum: 2021. július 14., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Utoljára magyarázom el a rettegőknek:Egy olyan kísérleti szert akarnak kötelező módon beadatni, amiért SENKI SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL! Senki! Tetszik érteni? De aki nem adatja be az felelőtlen? Na most dereng?Ha beadatta mitől fél? Jaj, hogy nem védi meg? Akkor miért adatta be? Egybites aggyal is fel kellene fognia az ellentmondást!

  • User
   Dátum: 2021. július 14., 18:55
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Utoljára magyarázom el, hogy A GYÁRTÓ EURÓPÁBAN FELELŐSSÉGET VÁLLAL, kivéve a kínai és orosz oltásra. A kísérleti se állja meg teljesen a helyét, mert a kísérletek befejeződtek, után-követés van. Mindez szerepel a EMA és az Európai Unió weboldalain, magyarul is, csak el kell olvasni.

  • User
   Dátum: 2021. július 14., 21:51
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Vajon ki itt a rettegő és az “egybites” agyú ? Nem rettegünk de a hozzád hasonló okoskodóktól valóban félünk. Az ilyeneknek semmi keresnivalójuk az egészségűgyben, nem kár értük, ha elhagyják a rendszert.

  • User
   Dátum: 2021. július 14., 16:56
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Nem, a betegeket nézik idiótáknak. Nekik kell a teszt s az oltás. Amúgy az orvosok beoltatták magukat, csak az asszisztensek s ápolók okoskodnak. Mondjuk, milyen szinten vannak, nem csodálkozom. Csak nálunk a seprű is főnöknek képzeli magát, s egyesek valósággal utálják a betegeket. Tisztelet a kevés kivételnek.

 • User
  Dátum: 2021. július 14., 17:30
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Érdekes… én meg úgy hallottam,hogy az orvosok adatták be a legkevesebben. Országszinten mindenképp.Amikor a vakcina beadása után pár órával hirtelen meghal az addig makkegészséges tata vagy mama,elég nehéz megmagyarázni,hogy véletlenül épp haláluk napján,,vették fel az oltást!”Mindenki ismer ilyen eseteket,sőt az egészségügyi dolgozók többet is! Mert ugye otthon csak kibeszéli a munkahelyén agyonijesztgetett egészségügyi dolgozó, aki szintén ember és több benne a kérdés, mint a válasz!

 • User
  Dátum: 2021. július 14., 23:35
  ÉRTÉKELÉS: -4

  KAczu is egy nagy erdősarvaló. Azért kap mindenfelé, hogy az amatőrbandám ne haladjon a teljes bizonyíték felé. Kiárusítást tart.

 • User
  Dátum: 2021. július 16., 7:03
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Na,ok,de akkor legyen mar joga az orvosnak/apolonak is csak beoltott vagy letesztelt beteggel erintkezni!Aki bemegy a korhaz kapujan,legyen beoltva!

 • User
  Dátum: 2021. július 16., 11:38
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha jól tudom a Nürnbergi-kiáltványban(1947) benne van, hogy senkit nem olthatnak be akarata ellenére. A gyógyszeripar mióta írhatja felül a nemzetközi jogot? Jaj, mert erősebb?

  • User
   Dátum: 2021. július 18., 17:19
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Na utánanéztem. Nem kiállítvánt, mert az a Hitleré, hanem kódex. Csak van némi gond vele. Első, hogy az kísérletekre vonatkozik, eez pedig nem az, az lejárt már a tavaly. Másodjára nem törvény, csak kódex, olyan, mint a Hippokratész eskü.