Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîţu két héten belül bemutatja a minisztérium átszervezésének tervezetét

Cîţu két héten belül bemutatja a minisztérium átszervezésének tervezetét Románia

Legkésőbb két héten belül bemutatja az általa vezetett minisztérium átszervezésének tervét – jelentette ki a Digi 24 csütörtök esti műsorában Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Florin Cîţu azt mondta, modernebb és „karcsúbb” minisztériumot szeretne, és ehhez már terve is van, amelyet egy-két héten belül nyilvánosságra hoz.

A pénzügyminiszter véleménye szerint a minisztérium szintjén a Román Nemzeti Banknál (BNR) létezőhöz hasonló makrogazdasági részlegre van szükség, amely a hosszú távú politikával kapcsolatos kérdésekben ad tanácsokat a miniszternek.

A pénzügyminisztériumnak ugyanis nem a költségvetések kidolgozása az egyetlen feladata, hanem a közép- és hosszútávú pénzügyi politika kidolgozása – vélekedett a szaktárca vezetője.

Azt is elmondta: már egyetlen szociáldemokrata párti államtitkár se maradt a minisztériumában.

„Minden költségvetést a nemzetközi vállalásokkal összhangban kell kidolgozni”

Minden költségvetést Románia nemzetközi vállalásaival összhangban kell kidolgozni – jelentette ki a Realitatea Plus csütörtök esti műsorában Florin Cîţu.

„Kötelesek vagyunk minden költségvetés-konstrukciónak úgy kell nekifognunk, hogy figyelembe vesszük a Románia által aláírt nemzetközi megállapodásokat, úgymint a maastrichti szerződést és a gazdasági és monetáris uniót. Mindig hangsúlyoztam, hogy a büdzsé készítésekor tekintettel kell lennünk ezekre a megállapodásokra, ellenkező esetben el kell térnünk a törvénytől. Meglátjuk, hogy fogjuk egyeztetni ezt a két dolgot: a nemzetközi megállapodásokat és a hatályos törvényeket. Nehéz, de nem lehetetlen, és megoldásokat fogunk találni” – mondta Cîţu.

Kifejtette: ő is, és Ludovic Orban kormányfő is teljes mértékben felelősséget fog vállalni a 2020-as költségvetésért. „Mi készítjük el a büdzsét, mi állunk a parlament elé és mi érvelünk majd mellette” – ígérte a miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük