Hirdetés
Hirdetés

USR: kezdődik a párttagok bizalmi szavazása Dan Barna tisztségben való maradásáról

USR: kezdődik a párttagok bizalmi szavazása Dan Barna tisztségben való maradásáról Kovászna megye

Péntektől kezdve öt napon keresztül szavazhatnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai arról, hogy Dan Barna maradjon-e a párt élén.

Hirdetés
Hirdetés

Ionuţ Moşteanu, az USR alelnöke arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a Dan Barna elnöki tisztségéről döntő bizalmi szavazás pénteken délben kezdődött el, és szerdán déli 12-kor ér véget. “A kérdés valahogy úgy hangzik, hogy Egyetért-e ön azzal, hogy továbbra is Dan Barna vezesse a pártot – egyszerű kérdés, amelyre igennel vagy nemmel kell válaszolni” – magyarázta Ionuţ Moşteanu.

Az USR-tagok szavazatától függ, hogy Dan Barna marad-e a politikai alakulat élén. Ez annál is inkább indokolt, mert a pártelnök az összes USR-tag szavazata nyomán került a vezetői funkcióba.

Dan Barna kedden jelentette be, hogy bizalmi szavazást fog kérni az általa vezetett Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjaitól, miután az államfőválasztáson nem érte el a kitűzött célt, azaz nem jutott be a második fordulóba.

“Egyelőre nem mondok le, hanem bizalmi szavazást kérek a tagoktól. Kollégáim fognak dönteni, ahogy minden esetben történt, amikor kényes helyzet állt elő a párton belül” – fogalmazott Dan Barna kedden, azzal indokolva döntését, hogy az elnökválasztáson a “kitűzött cél alatt” teljesített.

Barna leszögezte, amennyiben továbbra is bizalmat kap pártjának tagságától, elkezdik a felkészülést a helyhatósági választásokra. “Ha bizalmat szavaznak nekem, akkor megyünk tovább a helyhatósági választásokra. Ez az első kudarcom, és gyávaságnak tartanám benyújtani a lemondásomat egy olyan eredmény miatt, amely a jelenlegi kontextusban két szemszögből is nézhető. Ha nem szavaznak nekem bizalmat a kollégák, természetesen hátralépek. Ez ilyen egyszerű” – mondta Barna.

Arra is kitért, hogy nem ő, hanem az USR politikai bizottsága hozta meg azt a döntést, hogy ne vegyenek részt a kormányzásban, ezért ez nem róható fel neki személyesen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük