Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciorbea az igazságügyi törvényt módosító rendeletről: az Isten is hat nap alatt teremtette a világot

Ciorbea az igazságügyi törvényt módosító rendeletről: az Isten is hat nap alatt teremtette a világot Románia

Igényléssel fordult a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a nép ügyvédjéhez, hogy támadja meg az alkotmánybíróságon az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi kormányrendeletet.

Dan Barna USR-elnök azt mondta, a Victor Ciorbeával folytatott, csaknem egyórás egyeztetésen vázolták a kedden elfogadott kormányrendelettel kapcsolatos kifogásaikat, és közölték vele: kötelessége alkotmányossági kifogást emelni a jogszabály ellen, mert az – állítják – igen káros hatással lesz az igazságszolgáltatásra. A nép ügyvédje azt mondta, kivizsgálja érveiket, és várja, hogy a következő napokban a bírák és ügyészek szakmai szervezetei, valamint más politikai pártok is ismertessék álláspontjukat, majd ennek függvényében hozza meg döntését – számolt be Barna az ombudsmannal folytatott beszélgetésről.

A pártelnök ugyanakkor hozzátette, minden illetékes európai intézményt tájékoztatni fognak a vitatott 2019/7-es rendeletbe foglaltakról és ezek várható hatásairól.

Hirdetés
Hirdetés

“Az Isten is hat nap alatt teremtette a világot, s a hetedik nap megpihent” – reagált Victor Ciorbea, a Nép Ügyvédje, miután az USR képviselőivel találkozott

A Nép Ügyvédjének szakértői “a legkomolyabban elemzik” az igazságügyi törvényeket módosító kormányrendeletet – mondta Ciorbea, de hozzátette: senki nem gyakorolhat nyomást az intézményre. Kifejtette: egyelőre várja a legfőbb ügyészség és más illetékes intézmények álláspontját az ügyben. A Nép Ügyvédje ugyanakkor elégedetlenségét fejezte ki, hogy az intézmény tevékenységének 95 százalékáról “tudomást sem vesznek”, de megpróbálják befolyásolni, hogy mivel foglalkozzanak és milyen sorrendben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük