Papíron stagnál a betegek száma

Papíron stagnál a betegek száma Kovászna megye

Stagnál a légúti fertőzések száma, ha az elmúlt két hetet vesszük alapul, illetve az előző év ugyanezen a periódusához viszonyítva csökkent a betegek száma a megyében – derült ki tegnap a háromszéki illetékesekkel folytatott beszélgetésünk során. Azt is fontos megemlíteni, hogy 3 újabb influenzafertőzést igazoltak gyorstesztekkel.

Két hét távlatában a felső légúti megbetegedések statisztikai adatai 2291-ről 2269-re csökkentek, legalábbis ezt jelentették le a háromszéki háziorvosok, kórházak a megyei közegészségügyi igazgatóság keretében működő járványügyi osztály szakembereinek. Tavalyhoz képest – ugyanezt a periódust figyelembe véve – jelentősen, 27,28%-kal csökkentek a számadatok.

Kiderült, hogy továbbra is főként a gyermekek között terjednek a légúti nyavalyák: hiszen legutóbb az 5–14 éves korosztályban ugyanannyi beteget számoltak, mint a 15–44 éves korosztályban.

Az alsó légúti fertőzések, tüdőgyulladások terén enyhe növekedés érhető tetten: két hét alatt 524-ről 533-ra emelkedett a betegek száma, a tavalyhoz képest viszont az utolsó hétben jelentősen csökkent a betegek száma (712-ről 533-ra).

Gyorstesztek segítségével újabb 3 influenzafertőzést igazoltak a megyénkben, ezzel 7-re emelkedett a hivatalosan is megerősített influenzás betegek száma.

A felső légúti nyavalyában szenvedő betegek 1,10%-a igényelt kórházi kezelést, az alsó légúti megbetegedések, tüdőgyulladások terén pedig 4,13% szorult kórházi kezelésre.
Az országos járványra való tekintettel a háromszéki kórházak minden nap jelentenek a járványügyi osztálynak, ám mindeddig súlyos, kirívó esetről nem számoltak be – derült ki érdeklődésünkre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.