Felhívás!

Ciolacu levélben értesítette az EB-t a demokráciaellenes kisiklásokról

Ciolacu levélben értesítette az EB-t a demokráciaellenes kisiklásokról Románia

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke levélben értesítette csütörtökön Ursula von der Leyent és Frans Timmermanst, az Európai Bizottság (EB) elnökét, illetve alelnökét, a Florin Cîţu miniszterelnök vezette kormány “demokráciaellenes kisiklásairól”.

A PSD elnöke úgy fogalmaz, hogy a liberális kormány “elpolitizálja a közpénzt, az európai alapokat és a köztisztségeket”, és úgy véli, hogy a román állampolgárok az “EB védelmére szorulnak”.

Ciolacu levelében egyebek mellett kiemeli, hogy az elmúlt 30 évben először fordul elő, hogy az ellenzék egyetlen költségvetés-módosító javaslatát sem fogadták el, hogy utólag hozzáadtak a büdzséhez egy “átláthatatlan mellékletet”, amellyel a győztes pártok által vezetett régióknak osztottak pénzeket. Felrója azt is, hogy a helyreállítási terv összeállításakor senkivel sem konzultáltak, hogy egy nap alatt több mint ezer iskolaigazgatót váltottak le, hogy rendszeres támadásokat intéznek a Nép Ügyvédje, az alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ellen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.