Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciolacu: jövőre 15 milliárd lejt biztosítunk a költségvetésben a nyugdíjak kifizetésére

Ciolacu: jövőre 15 milliárd lejt biztosítunk a költségvetésben a nyugdíjak kifizetésére Románia

Abban állapodtak meg a koalíció vezetői, hogy jövőre legkevesebb 15 milliárd lejt biztosítanak a költségvetésben a nyugdíjak kifizetésére – számolt be kedd este a Szociáldemokrata Párt elnöke.

Marcel Ciolacu a România Tv-nek nyilatkozva elmondta, ez az összeg fedezi a januártól hatályba lépő nyugdíjemelést. Ugyanakkor cáfolta, hogy Nicolae Ciucă kormányfőtől eltérően vélekedne a differenciált nyugdíjemelésről. Megerősítette a miniszterelnöknek azt az állítását, hogy a nyugdíjakat nem lehet kategóriánként eltérő arányban növelni, de hozzátette: abban egyeztek meg a koalícióban, hogy a kisnyugdíjasok ellensúlyozásképpen továbbra is plusz támogatást kapnak utalványok formájában.

Kérdésre válaszolva elmondta: arról még nincs döntés, hogy mekkora összegű lesz ez a támogatás, és mekkora jövedelemküszöb fölött jár majd a nyugdíjasoknak. Emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetés törvényét legkésőbb december 17-ig el fogja fogadni a parlament, és az országnak egy “fenntartható, kiszámítható és megfontolt” büdzsére van szüksége.

forrás: Agerpres

fotó: Gecse Noémi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük