Felhívás!

Ciolacu: az 1848-as év közelebb hozta egymáshoz a románokat és a magyarokat

Ciolacu: az 1848-as év közelebb hozta egymáshoz a románokat és a magyarokat Románia

A jelenlegi geopolitikai feszültségek közepette az összmagyarság nemzeti ünnepe rávilágít arra, “mennyire fontos elfogadni mások ahhoz való jogát, hogy másképp szemléljék a történelmet” – hangsúlyozta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a március 15-i magyar nemzeti ünnep alkalmából kiadott üzenetében.

A PSD keddi közleményében idézett Marcel Ciolacu jókívánságait fejezte ki a magyaroknak.

“Az 1848-as év közelebb hozta egymáshoz a románokat és a magyarokat, és megmutatta a világnak, hogy a két népnek közösek a törekvései és a nagy európai családhoz tartoznak” – fogalmazott.

Hozzátette, az 1848-1849-es forradalmi események arra köteleznek, hogy elgondolkodjunk az olyan egyetemes értékek fontosságán, mint a szabadság és a béke, amelyek nélkül nem létezne a mai társadalom.

“Mint ahogyan nem létezne azok bátorsága és áldozata nélkül sem, akik minden európai országban kiálltak a szabadságért, és harcoltak a saját sorsukról való döntés jogáért. A történelem is igazolja, hogy együtt erősebbek, bölcsebbek vagyunk” – jelentette ki Ciolacu. 

USR: a magyarok szavazzanak arra, hogy Magyarország az Európai Unióhoz, ne Oroszországhoz kerüljön közelebb

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) arra buzdítja a magyarokat a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kiadott üzenetében, úgy szavazzanak az április 3-i magyarországi választásokon, “hogy Magyarország az Európai Unióhoz, ne Oroszországhoz kerüljön közelebb”.

“Március 15. minden magyar, a mindenhol élő magyarok napja, egyben a romániai magyar közösség legjelentősebb ünnepe.
Ez alkalommal, tekintettel az április 3-i magyarországi parlamenti választásokra, azt kívánjuk a szavazati joggal rendelkező polgártársainknak, hogy bölcsen válasszanak. Szavazzanak arra, hogy Magyarország az Európai Unióhoz, ne Oroszországhoz kerüljön közelebb” – áll az USR Facebook-oldalán román és magyar nyelven is olvasható üzenetben.

A bejegyzéshez egy fotót is csatoltak, amelyen a román és a magyar zászló látható a következő, románul és magyarul is feltüntetett szöveggel: “Kedves magyar nemzetiségű polgártársak, a legjobbakat kívánjuk önöknek!”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások