Felhívás!

Ciolacu: a PSD-nek nem szabad elszigeteltségben maradnia

Ciolacu: a PSD-nek nem szabad elszigeteltségben maradnia Románia

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) nem szabad elszigeteltségben maradnia, jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu, a párt ügyvezető elnöke, megemlítve, hogy fennáll a lehetőség a más alakulatokkal – így a Pro Románia párttal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ), a Népi Mozgalom Pártjával (PMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE), a nemzeti kisebbségek frakciójával és szakszervezetekkel – folytatandó tárgyalásokra.

“Az országos végrehajtó bizottság ülésén nem volt szó egy, a Pro Románia párttal való szövetség megkötéséről, viszont a területi szervezetek azt kérték, adjuk meg a lehetőséget nekik, hogy a helyhatósági választásokra esetleges szövetségekről tárgyaljanak. Nagyon sokan felhívták a figyelmet egy egyébként evidens dologra, hogy a PSD-nek semmilyen körülmények között nem szabad elszigeteltségben maradnia” – fejtette ki Ciolacu a parlamentben arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e szövetségre lépnie a Pro Románia párttal.

Hozzátette, tárgyalni fog a Pro Romániával, de ugyanakkor az RMDSZ-szel, a PMP-vel, az ALDE-val, a nemzeti kisebbségek frakciójával, minden parlamenti alakulattal és a szakszervezetekkel is.

Hangsúlyozta azonban, hogy az esetleges szövetségek megkötéséről a párt kongresszusa után fognak dönteni, egy szélesebb fórumban.

“Ez nem jelenti azt, hogy nem kezdeményezek megbeszéléseket a politikai vezetőkkel minden parlamenti, vagy nem parlamenti alakulattól” – tette hozzá Ciolacu.

(Agerpres, fotó: zf.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.