Felhívás!

Caracali-ügy: egy másik férfi is megerőszakolta Luiza Melencut

Caracali-ügy: egy másik férfi is megerőszakolta Luiza Melencut Románia

A caracali ügyet év végéig lezárják – jelentette be szerdán Giorgiana Hosu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) helyettes főügyésze.

A főügyészhelyettes a caracali ügy fejleményeként elmondta: őrizetbe vettek még egy negyven év fölötti, foglalkozás nélküli, iskolázatlan, nőtlen, gyakran ittasan látott, Gheorghe Dincă társaságához tartozó férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nemi erőszakot követett el Luiza Melencu sérelmére, miután Dincă saját házába hozta a lányt.

“Nagyon fontos megjegyezni, hogy elejét vegyük a spekulációknak, hogy ez a férfi nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, és nincs kapcsolat közte és a DIICOT által vizsgált szervezett bűnözői csoportok között. Nincs olyan jel vagy bizonyíték, amely igazolná, hogy bármilyen formában részt vett volna a Gheorghe Dincă által elkövetett bűncselekményekben” – mondta Hosu.

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni, majd a háza udvarában lévő hordóban elégette a testét.

Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik, 18 éves lányt, Luiza Melencut is, aki áprilisban tűnt el, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93%-os valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is kielemezte, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.