Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: jövő héttől 1140 ukrajnai gyerek fog romániai iskolákban tanulni

Cîmpeanu: jövő héttől 1140 ukrajnai gyerek fog romániai iskolákban tanulni Románia

Az országba eddig érkezett közel 34 ezer ukrajnai kiskorú közül 1140 jövő héttől romániai iskolákban tanul – számolt be szombati sajtótájékoztatóján a tanügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Sorin Cîmpeanu elmondta, hogy a Romániában maradó közel 79 ezer ukrajnai menekült több mint 40 százaléka kiskorú. Az összesen 33.691 gyerek közül több mint 24 ezer iskolakorú. Ezekeknek a gyerekeknek egy része a román, a másik része pedig az ukrán tanterv szerint szeretne tanulni – részletezte a tárcavezető.

A miniszter tájékoztatása szerint eddig 810 ukrajnai gyereket írattak be romániai iskolába, további 330 kérés pedig elbírálás alatt van. E szerint jövő héttől 1140 ukrajnai gyerek fog a román tanterv szerint a hazai iskolákban tanulni.

Cîmpeanu elmondta, hogy egyelőre nincs megoldva azoknak a gyerekeknek a helyzete, akik az ukrán tanterv szerint tanulnának. Számukra termet és elektronikai eszközöket kell majd biztosítaniuk a román iskoláknak ahhoz, hogy részt vehessenek az Ukrajnában jelenleg online zajló oktatásban – magyarázta a miniszter. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük