Felhívás!

Cîmpeanu: a szülőknek formanyomtatványt kell kitölteniük a gyermekük beoltásáról

Cîmpeanu: a szülőknek formanyomtatványt kell kitölteniük a gyermekük beoltásáról Románia

A szeptember 13-ai tanévkezdés után a szülők egy formanyomtatvány kitöltésével nyilatkoznak arról, hogy egyetértenek-e a 12 évesnél nagyobb gyermekük beoltásával – jelentette ki kedden az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu az iskolakezdés részleteiről számolt be miniszterelnök részvételével tartott távértekezleten a prefektusoknak. A tárcavezető megerősítette, hogy az új tanév jelenléti oktatással és a járványügyi szabályok betartásával kezdődik majd a 6 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken.

A miniszter elmondta, hogy a tanévnyitó ünnepségek időtartama nem haladhatja meg a másfél órát, a résztvevőknek pedig maszkot kell viselniük. Közlése szerint az oktatási tárca gondoskodik arról, hogy a szülők “interaktív találkozókon” tehessenek fel kérdéseket a gyermekük beoltásával kapcsolatban az egészségügyi hatóságok képviselőinek.

Cîmpeanu magyarázata szerint ezeknek a találkozóknak az lesz a céljuk, hogy a szülők a tények ismeretében tölthessék ki azt a formanyomtatványt, amelyben nyilatkoznak arról, hogy egyetértenek-e a 12 évesnél nagyobb gyermekük beoltásával. Kifejtette: a szülők elutasíthatják a gyermekük beoltását, de reméli, hogy felelősségteljes magatartást tanúsítanak majd, és érdekeltek abban, hogy biztonságos körülmények között kezdődjön az oktatás.

A miniszter közölte, a formanyomtatványt csak a tanévkezdés után kell majd kitölteni, addig az iskolák megszervezik a szülők találkozóit az egészségügyi hatóságok képviselővel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások