Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Caracali ügy: az erdőszélen talált csontok egy 15-19 éves lány maradványai

Caracali ügy: az erdőszélen talált csontok egy 15-19 éves lány maradványai Románia

A caracali agrárkutató és fejlesztő állomás területén, az erdőszélen felfedezett csontok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, aki azonban nem azonos azzal a személlyel, akinek a maradványaira július 26-án találtak rá – tájékoztatott szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) által készített antropológiai vizsgálat végleges jelentését idézve.

Hirdetés
Hirdetés

A Mina Minovici intézet azokat a csontmaradványokat vizsgálta meg, amelyeket augusztus 5-én találtak az erdőszélen, ahová a gyilkossággal gyanúsított Gheorghe Dincă vezette a nyomozókat.

„A jelentés azt a következtetést vonja le, hogy a csont- és fogmaradványok egyetlen személytől származnak, egy 15 és 19 év körüli lánytól” – szögezi le a DIICOT az Agerpres hírügynökségnek elküldött közleményben.

A DIICOT szerint ugyanakkor ez a lány nem azonos azzal, akinek a csontmaradványait július 26-án találták meg.

Az igazságügyi orvostani intézet elküldte a DIICOT-nak a Gheorghe Dincă házában augusztus 12-e és 28-a között talált csontmaradványok antropológiai vizsgálatáról szóló végleges jelentést is.

„A jelentés értelmében az itt talált csontmaradványok állati eredetűek” – tájékoztatnak a nyomozók.

Szeptember 2-án a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az igazságügyi orvostani intézet jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a Gheorghe Dincă otthonában felfedezett fémhordóban talált csontmaradványok 99,93%-os valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük