Felhívás!

Büntetőeljárást indított a DNA az Ozsdola közelében lelőtt medve ügyében

Büntetőeljárást indított a DNA az Ozsdola közelében lelőtt medve ügyében Románia

Hivatali visszaélés miatt indított in rem büntetőeljárást a DNA az Ozsdola közelében lelőtt medve ügyében – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a korrupcióellenes ügyészség.

“A büntetőeljárás csak a cselekményre (in rem) vonatkozik. Ez a szakasz nem irányul személy ellen, hanem az a célja, hogy megteremtse azt az eljárási keretet, amelyben összegyűjthetők az első bizonyítékok annak eldöntésére, hogy az adott cselekmény a büntetőjog hatálya alá tartozik-e vagy sem” – jegyzik meg a korrupcióellenes ügyészek.

Az Agent Green és a VGT egyesületek azzal vádolták meg szerdai közleményükben Emánuel von und zu Liechtenstein osztrák herceget, hogy márciusban kilőtte Románia legnagyobb barnamedvéjét a Kovászna megyei Ozsdola környékén. Azt állítják, a hercegnek egy anyamedvére volt kilövési engedélye, amely jelentős károkat okozott a falubelieknek, ehelyett azonban egy hím példányt terített le, amely – állítják – az erdőben élt, és nem volt hozzászokva az emberek jelenlétéhez, sem az ember által biztosított élelemhez.

“Arthur 17 éves volt, ő volt a Romániában megfigyelt legnagyobb medve, és vélhetően európai uniós viszonylatban is a legnagyobb példánynak számított. A tetemen végzett mérések szerint Arthur 593 pontot ért a trófeavadászat terén elérhető maximális 600-ból. Ez rekordpontszámnak számít” – idézi a közlemény az Agent Green elnökét, Gabriel Paunt.

A szervezet képviselői úgy vélik, a herceg nem tévedésből lőtte le a hím medvét. “Hogyan lehetne összetéveszteni egy, a faluba a bocsaival bejáró anyamedvét az erdő mélyén élő legnagyobb hím példánnyal? Egyértelmű, hogy a herceg nem azért jött, hogy a medve kilövésével megoldja a helybéliek problémáját, hanem hogy ölje meg a medvét, majd otthon akaszthassa ki a falára a legnagyobb trófeát. Orvvadászattal állunk szemben, mivel nem azt az állatot lőtték ki, amelyiket kellett volna” – nyomatékosította az elnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 12., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az Agent Green teljes mértékben próbálja félre tájékoztatni a nagyközösséget, a média pedig veszi a lapot, megnemalapozott tényeket közölve. Először is egy 600 pontos trófea nem kerül a herceg falára, itt marad az órszágban, a vadásztársaság trófea termében (raktárában) melynek treületén az illető vad kilövődöt. Ez törvény! Másodjára állitom, hogy 590 pontos medve Artúron kivül még számtalan sétal a Kárpátok rengetegeiben, és nemutolsó sórban a kilövési engedélyt nem nemre, hanem egyedre (példányra) adják ki.

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 19:24
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Adjanak már valami post mortem kitüntetést, bár valami nagyfejű díjat…hiszen sok pénzt áldoztak rá, hogy a bocsos emdvét elkerülje…