Hirdetés
Hirdetés

Bulgária szigorít a beutazási feltételeken

Bulgária szigorít a beutazási feltételeken Románia

Bulgária szerdától szigorít a beutazási feltételeken és kötelezővé teszi az uniós Covid-útlevél felmutatását a román turisták számára.

Hirdetés
Hirdetés

A bukaresti külügyminisztérium tájékoztatása szerint a szófiai hatóságok eldöntötték, hogy a hazai látogatókat csupán a következő igazolások valamelyikével fogadják: oltási igazolás, negatív teszt vagy a betegségen való átesést bizonyító orvosi papír. Kivételt képeznek azok, akik csak átutaznak a balkáni államon – nekik a legrövidebb idő alatt el kell hagyniuk az országot –, illetve a 12 év alatti gyerekek.

Keddtől a Spanyolországba készülőknek is figyelniük kell, a madridi hatóságok ugyanis Bukarestet és Ilfov megyét vörös zónának minősítették. Az ország többi része továbbra is zöld zóna maradt a szemükben. A román fővárosból és Ilfov megyéből Spanyolországba készülőket csak akkor engedik be az Ibériai-félszigetre, ha fel tudják mutatni az uniós Covid-útlevelet, egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet, vagy igazolni tudják, hogy átestek a betegségen. A 12 évnél fiatalabb gyerekek mentesülnek az igazolások felmutatása alól.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük