Felhívás!

Bukarestben megduplázódott a segélyhívások száma, vidéki mentők segítenek

Bukarestben megduplázódott a segélyhívások száma, vidéki mentők segítenek Románia

Vidéki rohammentők (SMURD) érkeztek szerdán tíz megyéből Bukarestbe, hogy kollégáik munkáját segítsék, a koronavírus-járvánnyal összefüggő súlyos esetek miatt ugyanis az utóbbi tíz napon csaknem megduplázódott a segélyhívások száma a fővárosban – derült ki az Europa FM rádió szerdai riportjából.

Bukarest térségében – a főváros metropolisz-övezetének számító Ilfov megyével együtt – az utóbbi napokban meghaladta a 2300-at a koronavírusteszteléseket, kivizsgálást vagy kórházi beutalást igénylő segélyhívások száma.

A katasztrófavédelem kötelékébe tartozó, a sürgős beavatkozást igénylő, súlyos esetre szakosodott SMURD rohammentő-szolgálat munkáját immár 15 vidéki mentőcsapat segíti Bukarestben. Munkájukat a rohamkocsi rendszeres fertőtlenítése is nehezíti: Daniel Vasile, a bukaresti SMURD szóvivője szerint kedden már több mint száz fertőtlenítést végeztek, a járvány kezdete óta pedig mintegy húszezret.

Bukarestben szerdán több mint 1200 új fertőzést diagnosztizáltak, ezzel az utóbbi kéthetes fertőzési arány megközelítette a lakosság 4,5 ezrelékét. A főváros kevesebb mint két hete került ismét – a 3 ezrelékes fertőzési ráta feletti – “vörös” zónába. A járvány gyorsulása miatt szakemberek azt valószínűsítik, hogy a fertőzöttség hamarosan meghaladja Bukarestben a vesztegzár elrendelésének feltételéül megszabott 6 ezrelékes szintet.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások