Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukarestben már nincs szabad ágy a kórházak intenzív osztályán

Bukarestben már nincs szabad ágy a kórházak intenzív osztályán Románia

Országosan csak 19 szabad ágy van a kórházak intenzív osztályán a COVID-19-betegek számára, Bukarestben pedig nincs egyetlen szabad ágy sem – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Hirdetés
Hirdetés

A GCS adatai szerint jelenleg országosan 1087 ágyat tartanak fent az intenzív terápiás részlegeken a koronavírussal fertőzött személyek számára. Ezekből 116-ot azoknak a pácienseknek különítettek el, akiket valamilyen társbetegséggel kezelnek, további 952 ágy pedig foglalt, így országosan már csak 19 ágy szabad. Bukarestben 237 ágyat tartanak fent a COVID-19-betegeknek, ezek mindegyike foglalt – közölte a GCS.

A 19 szabad ágyból öt-öt Brassóban és Tulceán, három-három Szebenben és Iaşi-ban, egy-egy pedig Aradon, Konstancán és Vasluiban van.

A GCS közölte azt is, hogy a COVID-19-betegek számára szükséges ágyak számának növelése és az ezekhez szükséges orvosi személyzet biztosítása folyamatban van.

Az egészségügyi felügyelők a helyszínen ellenőrzik az ágyakat

Keddtől a megyei egészségügyi igazgatóságok több mint 180 felügyelője naponta ellenőrzi a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére kijelölt intenzív terápiás kórházi ágyakat – közölte az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint a felügyelők feladata a helyszínen megbizonyosodni arról, hogy ezeket az ágyakat a megyénkénti rezilianciatervekben előírtaknak megfelelően használják a kórházak.

Ugyanakkor az ügyvivő egészségügyi miniszter kérésére a minisztérium honlapján (www.ms.ro) közzétették az egészségügyi igazgatóságok és a kórházak vezetői által megyénként kidolgozott és felvállalt országos rezilienciatervet a COVID-19 ‘újraéledése’ ellen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások