Felhívás!

Haladnak a munkálatokkal

Haladnak a munkálatokkal Kovászna megye

Az elmúlt másfél hónapban a lemhényi közösség a felsőlemhényi római katolikus templom felújítása miatt a ravatalozóban is tartott szentmisét.

A másfél hónapja kezdődött munkálatok az új fűtésrendszer készítésével kezdődtek, hiszen a templom eléggé hideg a téli hónapokban, így ezt tartották a leglényegesebb feladatnak.

– Tudjuk, érezzük a saját bőrünkön, hogy télen a Kárpát-kanyarban hideg van, és a templomba igyekvőket átjárja a Nemere szele, ezért készítettünk új fűtésrendszert, hogy a Jézussal való találkozás teljesen átmelegítse szívünket, lelkünket, testünket egyaránt – tudtuk meg Hölgyes Pál Zsolt plébánostól.
Júniusban a Kovászna Megye Tanácsánál leadott pályázatukat elfogadták, de az elnyert összeg kevésnek bizonyult, amikor augusztus elsején nekifogtak a munkálatoknak, hiszen nemcsak a padlófűtéshez szükséges kellékeket kellett megvásárolni, hanem az egész padlót ki kellett cserélni a templomban. Így a helyi önkormányzat és a ROTRANS szállítási cég is hozzásegített anyagilag a felújításához.

A padlócserét a padok lepucolása, festése, a falak meszelése, villanyhálózatok korszerűsítése, szőnyegek, világítótestek cseréje követte.
– Hála és köszönet mindenkinek, aki anyagilag, munkával, jó tanáccsal és imával támogatott minket – fejezte ki köszönetét a plébános, aki hozzátette, hogy szeptember 29-én, szerdán, 11 órától a búcsús szentmisében Tamás József nyugalmazott segédpüspök megáldja a belsőleg megújult templomot. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.