Felhívás!

Nem kegyelmeznek a procedúrák

Augusztusban megkapta a málnási önkormányzat a Málnásfürdő falut sújtó májusvégi árvízkárok helyretételére a kormány által a sürgősségi alapból kiutal rendkívüli segélyt, több mint egymillió lejt. Azonban amilyen gyorsan rombolt a víz, olyan lassan őrölnek az állam gépezetei, a haladást, a helyzet javítását helyi erőkkel lehetett látványosabban javítani.

– Rengeteg hordalékot kellett elhordanunk az utakról, medret is pucoltunk – mondta lapunknak a málnási polgármester asszony, Szotyori Angéla – A Bormező-patak medrének megerősítésére is kaptunk pénzt a kormánytól, most készülnek a munkálat tervei, amelyek azt szolgálják, hogy legközelebb kivédhessük a víz ilyen méretű pusztítását – szélesíteni, vagy helyenként kövezni kell a medret, illetve a martot.

A málnásfürdői utcákat földgyaluval és úthengerrel feljavították, de az emberek elégedetlenek, mert még nagyon rossz a falut átszelő megyei út, amelyről a víz felszakította az aszfaltot – tudtuk meg az elöljárótól. Ezen az úton korábban a megyei tanács tervezett új koptatóréteget leönteni, de most már ennyi nem elég, alapozás is kell a teljesen új aszfaltburkolat alá, ez újratervezést igényel, költségvetés szempontjából is.

Erre is érkezett pénz a kormány sürgősségi alapjából, de új közbeszerzési folyamatot kell elindítani, a megszokott elhúzódó határidőkkel, ezért Szotyori Angéla nem túl optimista azt illetően, hogy még ez évben változna a helyzet. Arra inkább van remény, hogy az Anghel Saligny fejlesztési keretprogram keretében sikerülne a község köves útjait leaszfaltozni, és az Országos Fejlesztési Alapra új málnási sportteremre letett pályázat is nyerő pozícióban van, és befejeződött a málnási kultúrotthont külső-belső felújítása is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.