Hirdetés
Hirdetés

Brassó megyében is kötelező lesz a kültéri maszkviselés

Brassó megyében is kötelező lesz a kültéri maszkviselés Románia

Kötelező lesz a védőmaszk viselése a piacokon, vásárokban, a gyalogos övezetekben, és minden forgalmas helyen – döntötte el szerdán a Brassó megyei vészhelyzeti bizottság. Az intézkedés augusztus 1-jétől lép életbe.

Hirdetés
Hirdetés

A határozat értelmében a maszkviselés kötelező lesz a megye egész területén az állandó és ideiglenes zöldségpiacokon, az állat és hagyományos termékvásárokon, minden gyülekezéssel, zsúfoltsággal járó rendezvényen, illetve a forgalmas köztereken és útszakaszokon.

A szabályok alól csak az 5 éven aluli gyerekek mentesülnek.

A szabályok megszegését a hatályos törvények értelmében büntetik.

A megyei vészhelyzeti bizottságok felhatalmazást kapnak a szabadtéri maszkviselés bevezetésére

A kormány fel fogja hatalmazni a megyei vészhelyzeti bizottságokat annak eldöntésére, hogy bevezetik-e a kötelező maszkviselést nyílt tereken is, bizonyos időintervallumokban, ha sok ember gyűl össze egy helyen – nyilatkozta a szerdai kormányülésen Ludovic Orban.

A kormányfő azt mondta, a megyei vészhelyzeti bizottságok felhatalmazást fognak kapni a szabadtéri maszkviselés elrendelésére olyan helyeken, ahol sok ember gyűl össze, és nem lehet tartani a másfél méteres távolságot.

Példaként említette a piacokat, rakpartokat, vásárokat, szabadtéri ünnepségeket, de a választási kampányokkor megszokott gyülekezéseket is, amelyek alkalmával az emberek az előírt másfél méternél közelebb állnak egymáshoz.

A rendelkezés érvényes lesz többek közt a vasúti peronokra, buszmegállókra is – sorolta a miniszterelnök.

A szabadtéri maszkviselésről a közegészségügyi igazgatóságok javaslatára a megyei vészhelyzeti bizottságok döntenek majd, és az a nap bizonyos óráiban lesz érvényes a zsúfolt helyeken – hangsúlyozta Orban.

(Digi24/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük