Felhívás!

Börtönben marad Radu Mazăre

Börtönben marad Radu Mazăre Románia

Börtönben marad Radu Mazăre, miután a legfelsőbb bíróság elutasította csütörtökön a volt konstancai polgármester semmisségi panaszát, amiben azt kérte, hogy töröljék a kilenc év börtönbüntetést, amit a törvénytelen visszaszolgáltatások miatt szabott ki rá a bíróság.

A legfelsőbb bíróság döntése jogerős.

Radu Mazăre a tárgyalóteremben kijelentette, hogy Madagaszkárról azért adták ki, hogy a választások előtt “trófeaként mutogassák” Romániában, és hogy a román hatóságoknak való átadása “csalás” volt. Az egykori polgármester szerint kiadatására úgy került sor, hogy – bár kérte – nem jelenhetett meg egy madagaszkári bíróságon.

Másrészt Mazăre ügyvédje azt kérte, hogy a korábbi polgármestert küldjék vissza Madagaszkárra, hogy folytassák le újra a kiadatási eljárást, ám a bírák elutasították ezt.

Radu Mazăret 2019 májusában rendőri kísérettel hozták Madagaszkárról Romániába, hogy letöltsön kilenc év börtönbüntetést, amelyet konstancai és mamaiai földterületek és tengerpartszakaszok illegális visszaszolgáltatásának ügyében szabtak ki rá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások