Felhívás!

Bírósághoz fordulhatnak azok, akiknek jogaik sérültek a karanténtörvény miatt

Bírósághoz fordulhatnak azok, akiknek jogaik sérültek a karanténtörvény miatt Románia

Kihirdette pénteken Klaus Iohannis államelnök a biológiai és járványügyi kockázatok kivédésére vonatkozó 2020/136-os törvényt módosító jogszabályt, amely értelmében a bírósághoz fordulhatnak azok a személyek, akik úgy érzik, hogy sérti jogos érdeküket a karanténtörvény.

A Robert Cazanciuc (PSD), Daniel Fenechiu (PNL), Cseke Attila (RMDSZ) és George Dircă (USR) szenátorok által kezdeményezett jogalkotási javaslat szerint minden olyan személy, aki úgy véli, hogy sérti jogos érdekeit egy közigazgatási jogi aktus, a közegészségügyi igazgatóság határozatának közlésétől számított legfeljebb 24 órán belül bírósági keresetet indíthat az illető határozat hatályon kívül helyezése érdekében.

A jogszabály azt is előírja, hogy a bíróságnak sürgősségi eljárással, 24 órán belül kell kezelnie a fellebbezést.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 22:27
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A tanàr nem szinèsz,hogy online óràt tartson akkor amikor az operatìv tanàcs csettint,hogy sàrga vagy vörös kód van! Manipulàlva vagyunk,iskolàink mocsokban,”pepsziglass” szerteszèt😂 Nevetsèg tàrgyai vagyunk! Egymàs utàn tapogatjuk a mocskos gèpeket,a tananyag nincs digitalizàlva,nem vagyunk felkèszìtve az àtàllàsra! Màrciustól szinte semmi nem törtènt,de pàr tanfelügyelő ès igazgató Istent jàtszik!

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 26., 21:13
   ÉRTÉKELÉS: 1

   1es túlbuzgó igazgatók etikai kódexet is gyártottak aminek semmi jógi alapja! A google suit egy nagy baromság, a diák mit tanul 1olyan on line órán ami 10x megszakad, ha nem lemered abba a percben amikor filmet/képet oszt meg a tanár! Legyen vége a virusmizériának és engedjék, hogy a gyerek tanuljon!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 27., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Megértem az igazgatókat és a tanfelügyelőket. Ez a járvány elvette a célpontokat. Kire lőjjenek? A tanulók maroktelefonoznak, de ellenőrzés nélkül többet játszanak, vagy NEM NÉZNEK ODA. A szülők arra várnak, hátha valaki megmondja MIT TEGYENEK. A többi veszélyes ingovány kódra a minisztérium bizalmas köcsögei, mélyen fognak hallgatni. Aki azért, mert nem érti, aki azért, mert nem birtokosa az igazságnak, ki azért mert szemére vetnének egy pár szemétre való tankönyvet. Én azért, hogy miért nem vezetik be az napi 10 órás iskolai foglalkozást. Már évek óta ideje lenne.